Moria-brand: Opfordring til hurtig evakuering og radikale ændringer

Moria-brand: Opfordring til hurtig evakuering og radikale ændringer

0 have signed. Let’s get to 200,000!
At 200,000 signatures, this petition becomes one of the top signed on Change.org!

Josie Naughton (Choose Love) started this petition to European Commission and

Sammen opfordrer vi europæiske ledere til at tage ansvar nu. Branden i Moria-lejren på den græske ø Lesvos var en katastrofe, der var forudsagt på forhånd. Den største flygtningelejr i Europa er gået op i flammer og nu efterlades over 12.000 mennesker uden husly midt i en global pandemi. De europæiske migrationspolitikker, der efterlader folk i umenneskelige forhold på tværs af de græske øer, skal ophøres.

Moria-lejren var mere end en overfyldt og usikker lejr. Det var et symbol på, hvordan Europa behandler mennesker på flugt. I årevis har vi været vidne til den skadelige indvirkning europæiske politikker har på folks liv: forfærdelige forhold i overfyldte lejre på øerne, adskillige dødsfald til søs, vold og afvisninger ved Europas grænser.

Den Europæiske Union er ved et kritisk vendepunkt og præsenterer snart en 'ny start' på migrationpolitik (i form af en ny migrations- og asylpagt). Hele verden var vidne til branden i Moria: Europæiske ledere og den Europæiske-Kommission må indse, at nok er nok. De, der har magten til at træffe beslutninger har i de næste dage, uger og måneder, har et historisk ansvar.

Join us in calling on European leaders and the European Commission to:

Du kan gøre en forskel ved at støtte om vores opfordring til europæiske ledere og den Europæiske Kommission straks skal:

  • Evakuer alle mennesker, der måtte flygte fra Moria-lejren, sikre grundlæggende menneskerettigheder som husly, mad, sanitetsfaciliteter og sundhedspleje. Disse kan ikke opretholdes på Lesvos eller de andre græske øer. Flyt hurtigst muligt indsatsen fra øerne og fokuser på flytning til resten af Europa.
  • Forlad enhver fremtidig politik om migration, der igen vil fange folk under umenneskelige forhold i lejre på øer (eller faciliteter ved grænserne) i afventning af en afgørelse om deres asylansøgning. Politikken med at begrænse asylansøgeres bevægelse fra øerne til Grækenlands fastland skal afsluttes.
  • Implementere migrationspolitikker, der sikrer beskyttelse i modsætning til eksklusion. Dette kræver øget solidaritet og ansvarsdeling mellem europæiske lande og en afslutning på den systematiske krænkelse af menneskerettighederne ved grænserne.

Behovet for handling har aldrig været mere presserende.

IMPORTANT NOTE: Please see the English version of this petition for the list with organisations, movements and MEPs that co-signed. This translation does not list them.

0 have signed. Let’s get to 200,000!
At 200,000 signatures, this petition becomes one of the top signed on Change.org!