Molipten kofaktör eksikliğinden artik bebekler ölmesin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Kizim ceylin berra yiğit 02.10.2016  mersin üniversitesi tıp fakultesinda doğdu .Eklemsi gesi  ( gebelik zehirlenmesi)  geçirdim 38 haftada sezeryen doğum yaptım kizim bir ay yoğum bakimda yatti ve o esnada iki nöbet geçirmiş  doktor molipten  kofaktör ekliğinden süphelende  hemen genetik ataştirma yaptırdik  dr bizimle konuştu kızınız çok ağir hasta bu ölümçül bir tahatsizlik  en fazla 2.5yaşini görür dedi  yurt  dışında 26 günlükken tedavi ediyormuş .yada anne karninda  Araştırmamiz sonuçunda eşim ve  ben taşiyici çıktık.  Doktorlar   bundan sonra bebek düşünüyorsanız  tüp bek yöntemiyle genlerine bakilarak  sahip olabileceğimizi  söledi. Ayni rahatsizliktan  türkiye geneli bir çok kişiye ulaştim .bu hastaliğa farkindalik yaratmak istedim . Türkiye gen haritasinda aşiri bozulmak  oldugunu  ve artik devlet büyüklerimizden  bu koluyla alakali araştirma yapmalarini istiyorum . Böle durumlarda devletimizin  tüp bebek üçretini karşilamasini istiyorum .

Bugün Hamide imzanı bekliyor!

Hamide Yiğit bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Molipten kofaktör eksikliği». Hamide ve imza atan diğer 80 kişiye katıl.