Hanya pelajar yang telah lengkap 2 doses dibenarkan pulang ke Asrama

7 have signed. Let’s get to 10!
Started
Petition to
Mohon jasa baik Yang Berhormat Menteri mempertimbangkan untuk membendung kenaikan kes Covid 19

Why this petition matters

Started by Ismysno My
  1. Salam Sejahtera Semua Ibubapa, kami dengan rasa rendah hati ingin memohon jasa baik pihak Kementerian Pendidikan dan juga Kementerian Kesihatan, agar mempertimbangkan semua kemasukkan anak-anak ke sekolah hanya selepas menerima 2 doses vaksin  agar usaha kerajaan untuk membendung penularan wabak covid 19 terus berhasil. Ini adalah kerana atas perkara berikut:
    1. Sudah terdapat kes-kes covid 19 dikalangan anak-anak F5 apabila mereka balik ke sekolah ke Asrama pada 3hb Oktober yang lepas. (Kebanyakkan anak2 ni telah menerima dose 1 )
    2. Kebanyakkan anak-anak F5 ini akan terima doses ke 2 pada minggu ke 2  dan  ke 3 Oktober.
    3. Vaksin ini memerlukan 3 minggu atau 2 minggu sekurang2 nya untuk matang di dalam tubuh anak-anak ini
    4. Kepulangan Tingkatan lain pada 18 Oct boleh mendatangkan risiko kepada pelajar-pelajar yang telah berada di asrama kerana mereka belum lepas tempoh matang dan ada yg belum dapat 2 doses.
    5. Adalah mustahil hendak mengawal pergerakan atau membendung tidak berlaku covid 19 langsung di sekolah apabila anak-anak ini balik ke sekolah.
    6. Hanya dengan langkah proaktif dan memgikut sains dapat kita kurangkan bahaya penularan wabak covid 19 iaitu seseorang individu itu hanya boleh keluar apabila telah 2 doses dan lepas tempoh matang.
    7. Anak2 adalah generasi yang mendatang, sebagaimana kita ambil peduli untuk lindungi warga emas, bergitu juga kita kena peduli generasi baru ini.

Amat-amat memohon , hanya benarkan anak-anak balik ke sekolah selepas 2 doses dan melepasi tempoh matang 2 minggu agar usaha kerajaan selama ini berhasil.

Terima kasih

7 have signed. Let’s get to 10!