قوانین ورود و خروج دانشجویان مشمولان خارج از کشور

0 have signed. Let’s get to 200!

جناب آقای دکتر ظریف
وزیر محترم امور خارجه با سلام و احترام،

چنان که مستحضرید، با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید؛ در راستاي رهنمودهاي ارزشمند مقام معظم رهبري ( مدظله‌العالي ) و اجراي دستورات رئيس جمهور محترم مبني بر رسيدگي جدي به امور ايرانيان خارج از كشور و به منظور فراهم آوردن زمينه حضور و مشاركت عملي آنان در فرآيند توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي؛ تدابیری در جهت رفع مشکلات تردد هموطنان مقیم خارج به وطن اندیشیده شد.

از جمله این تدابیر می‌توان به مصوبه‌ی دولت در زمینه‌ی عبور و مرور ایرانیان مشمول اشاره کرد که بر این اساس هر یک از مشمولان ایرانی مقیم هر یک از کشورهای خارجی در صورتی که حداقل سه سال در خارج از کشور اقامت داشته باشند، می‌توانند به کشور تردد کنند. این قانون شامل آن دسته از افرادی که برای ادامه تحصیل به خارج از کشور مراجعه کرده و پس از اتمام مهلت تحصیل به کشور باز نگشته‌اند نیز می شد که در نتیجه افزایش مشارکت این افراد در فرآیند توسعه کشور خویش و سهولت ‌دیدار ایشان با خانواده خویش را به همراه داشت.

از طرفی همانطور که مستحضرید به سبب تصویب این قانون در سال های گذشته سمینارها، همایش و جلسات مهمی از جانب دانشجویان مقیم خارج از کشور با هدف تبادل و به روز رسانی اطلاعات در جهت آبادانی ایران و پیش برد اهداف انقلاب اسلامی در دانشگاه های مختلف برگزار گردیده است.

متاسفانه طی‌ چند روز اخیر اخباری مبنی بر ایجاد تغییراتی در قوانین گذشته منتشر شد که به موجب آن‌ دانشجویان مقیم خارج از کشور امکان دریافت مهر ورود و خروج را تا سه سال پس از فارغ التحصیلی نخواهند داشت؛ در حالی‌ که پیش از این افراد می‌توانستند پس از اتمام تحصیلات و مهلت یک ساله تعیین تکلیف خدمت سربازی نسبت به دریافت مهر مذکور اقدام کنند. علاوه بر این، مشمولینی که مدت هشت سال از غیبت آنها گذشته باشد به موجب قانون جدید امکان خرید سربازی و یا دریافت مهر ورود و خروج را نخواهند داشت و عملا امکان سفر به ایران برای همیشه از آنها سلب خواهد شد.

این تغییر زندگی بسیاری از هموطنان از جمله کسانی که برای ازدواج یا عیادت از والدین بیمارشان برنامه ریزی کرده بودند را تحت تاثیر قرار داده است. از طرفی هر یک از دفاتر کنسولی برداشت خود را از این قانون داشته که این مساله باعث ایجاد سردرگمی در میان دانشجویان مشمول مقیم خارج از کشور و نگرانی خانواده‌ های ایشان شده است. لذا، از شما صمیمانه درخواست داریم که در ادامه‌ی تلاشهای انجام شده توسط دولت تدبیر و امید و به ویژه شخص جناب عالی‌، نسبت به بازگشت قانون به شرایط قبل اقدام فرمایید.

با احترام
جمعی از دانشجویان و محققین ایرانی خارج از کشور

رونوشت:‌
دفتر ریاست جمهوری
سرلشکر محمدحسین باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران
سرتیپ بهرام نوروزی، رئیس نظام وظیفه عمومی ناجا

حضرت آیت الله خامنه ای،مقام معظم رهبری( فرمانده کل قوا)

Today: Reza is counting on you

Reza k needs your help with “Mohammad javad Zarif: قوانین ورود و خروج دانشجویان محصل خارج از کشور”. Join Reza and 109 supporters today.