“Yolda Centilmen, Pistte Sportmen “

Kampanya Kapatıldı

“Yolda Centilmen, Pistte Sportmen “

Bu kampanya 6.910 destekçiye ulaştı
Modifiye Firmaları tarafına Emre Setre (Setrelioğlu) bu kampanyayı başlattı

Türkiye Cumhuriyetin'de yasal olarak satılan, devlet tarafından vergisi alınan "MODİFİYE" ismi altında toplanmış bu aksesuarların, araçlara takıldığında suç sayılmaması gerekmektedir.Devlet bu parçalardan öncelikle gümrük vergisi, daha sonra KDV almaktadır. Yani bu parçaların ithalatı, ihracatı ve üretimi yasaldır.

Kanunen araçlarda yapılmış “herhangi” bir değişiklik 1 ay içinde trafik tescil kurumuna bildirilmeli ve bu değişiklikler ruhsata yazdırılmalıdır. Ancak trafik tescil kurumu “Modifiye” adı altındaki hiç bir parçayı ruhsata yazmamaktadır.

Dünyanın bütün ileri gelen ülkelerinde olduğu gibi, trafiği tehlikeye atmayan ve çevreye zarar vermeyen parçaların yasal sayılması gerekmektedir.

Üretici firmalar tarafından testleri yapılmış ve onay alınmış bu parçaların araçlara takılmasında herhangi bir engel olmamalıdır.

Yol için elverişli, yada pist için elverişli olarak bu parçalar ikiye ayrılmalı ve buna göre düzenleme yapılmalıdır. Ruhsata bu şekilde işletilebilmelidir.

Modifiye'li araçlar trafik kurallarına uymaz, sürekli yarışırlar, bütün kazalara sebebiyet verirler diye bir durum söz konusu değildir. Bu tamamen yanlış bir algıdır, modifiyeli araç kullanan şöförlerin diğer şöförlerden hiç bir farkı yoktur aksine büyük bir çoğunluğu araçlarının motor aksamından, dış ve iç aksamından çok daha fazla anlamaktadırlar.

Modifiye sadece bir tutkudur,hobidir. Araçkarda aynı şekilde kendimizde yapıtğımız gibi değiştirmektedirler. Üzerimize giysi almaktan, yada spor yapıp vucut geliştirmekten , fotoğraf çekmekten yada bunun gibi özel zevklerden farklı bir durum değildir.

Kanunda MODİFİYE yasaktır diye bir ibare bulunmamaktadır.

Kanun'da zaten herşey belirlenmiştir. Örneğin nasıl ki alkol sınırı 0.5 promil, aynı bunun gibi egzoz için bir DB sınırı ve kirlilik sınırı bulunmaktadır. Bu sınır geçilmediği sürece aracında egzoz var denilip trafikten men verilmesi kanuna aykırıdır. Yada görüşü engellemeyen dış aksesuar lar için aynı şekilde ceza yazılması söz konusu bile olmamalıdır.

Modifiye'yi yasaklamanın, tüm yan sanayii parçaları yasaklamaktan, resmi servis dışındaki bütün servisleri yasaklamaktan hiçbir farkı bulunmamaktadır.

Bu sebepten talebimiz tamamen yasalara uygun ve mantıklıdır. Modifiye sektörü çok ciddi bir sektördür ve şu anda yaşadığımız zaman da ve dünyada en ön planda olan otomobil sektörüdür.

Modifiyeyi yasaklamak ülkeyi zamanın gerisine götürecek ve zarar verecektir.

Bunlar sadece birkaç örnek . Bu kanununsuzluğa ve bu ÖZGÜRLÜĞÜN'de kısıtlanmasına bir dur demek istiyorsanız bu kampanyaya katılın arkadaşlar.

Yaptığım araştırmadan ve katıldığım toplantıdan sonra şu şekilde güncelleme yapmayı kendime borç bildim arkadaşlar;

Merhaba arkadaşlar,
Bugün yapmış olduğumuz tolantıda konuşalanları, alınan kararları, firmaların yapması gerekenleri ve bizlerin yapmaları gerekenleri kısaca özetlemeye çalışacağım. Kısaca özetlemek gerekirse modifiye’yi yasallaştırmak imkansız değil ancak biraz uğraş gerektiricek bir durum ancak bugün ki toplantıda gördümki bu uğraşı vermeye hazır bir çok abimiz ve arkadaşımız var.

Toplantıda genel olarak, modifiye’nin kapsamının ne olduğu, diğer teknik değişikliklerden farklılıkları, neler ve nerelerde yapıldığı kimlerin nasıl yaptığı gibi konular konuşuldu ve tartışıldı. Başlıca nasıl çözeceğimiz konusu üzerinde özellikle duruldu.

Türkiye’de şu anda özellikle bu parçalar ile ilgili açık bugüne kadar bunu satan ve üreten firmaların özellikle devletin gözünde dernekleşmemesi olduğunun altı çizildi.

Tabiki sadece sorumlu firmalar değil bizleriz. Modifiye yapan kullanıcılar olarak hepinizin bildiği üzere itibarımız çok düşük. İnsanların gözünde sadece yarış yapan, ses çıkartan çevreye zarar veren tipler olarak gözükmekteyiz.

Bugün özellikle toplantıya katılan @TeamArt MotorSporları'na çok teşekkür ediyorum beni kırmadılar ve hemen geldiler. Dernek kurulması ile ilgili çalışmayı onların öncülüğünde yürüteceğiz modifiye piyasası için. Şimdiden bir çok destek almaya başladık bile.

Ancak bu süre zarfında onların dışında bizlere de çok önemli bir görev düşmekte.

Üzerimizdeki bu kötü algıyı en kısa sürede silmemiz lazım arkadaşlar. Abuk subuk gazlamalardan, trafiği tehlikeye atan hareketlerden bir an önce vazgeçmemiz gerekmekte. Biz ne kadar sakin durur edebimizle arabamızı kullanırsak Türkiye’de modifiyenin yasallaşması hızlanacaktır.
Slogan çok basit arkadaşlar, kendimize bunu uygun gördük ;

“Yolda Centilme, Pistte Sportmen “

Bundan yola çıkar isek, tahminimce çok kısa bir sürede önemli adımlar atılacak ve bu kanayan yaraya merhem olacaktır.

Öncelikle basit olarak yapılacak adımları ve önerileri şu şekilde açıklayabilirim ;
1. Modifiye kullananlar dernek kursun
2. Modifiye yapan firmalar dernek kursun
3. Modifiye garantili olmalı
4. Modifiye yapanlar onay alsın
5. Halk ikna edilmeli
6. Tadilatçılar, lastikçiler tamamı bu girişime ve dernek olayına katılmalıdır.

Buradan şunu’da duyurayım, 16 Ağustos’ta 2. Bir toplantı daha düzenleyeceğiz. Süre uzun olduğundan mümkünse bütün firmalar da kendini bu tarihe göre ayarlasın. Bu toplantıdan sonra çok ciddi adımlar atılacak ve bu şekilde özellikle “DERNEK” kurulması için firmalar bir araya gelicek. Dernek geldikten sonra BAKANLIK onayı ile bu işi halledeceğiz inşallah.
Bu şekilde bilgilendirmeye devam edeceğim gün geçtikçe

Bugün ki desteklerinden ve bizi bir araya getirdiğinden dolayı özelikle Alpay Lökbey’e çok teşekkür ediyorum. Bugün bizi yanlız bırakmayan bütün abilerimize gerçekten gönülden teşekkür ederim. Umarım herşey istediğimiz gibi olacaktır.

Kampanya Kapatıldı

Bu kampanya 6.910 destekçiye ulaştı