Petition Closed

Make measles vaccine mandatory in Romania. Vaccinul obligatoriu contra pojarului.

This petition had 11 supporters


"Orice moarte sau dizabilitate cauzata de aceasta boala [pojar] care se poate preveni prin vaccin e o tragedie inacceptabila". (“Every death or disability caused by this vaccine-preventable disease is an unacceptable tragedy"), Dr Zsuzsanna Jakab, WHO Regional Director for Europe.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (WHO) avertizeaza ca pojarul continua sa se raspandeasca si sa ia vieti in Romania si in Europa. 

Sunt 35 de decese cauzate de pojar inregistrate in Europa in ultimul an, dintre care 31 de morti sunt din Romania.

Italia a introdus vaccinarea obligatorie contra pojarulul, parintii care nu respecta legea riscand amenzi. Franta va introduce o politica similara de obligativitate a vaccinarii impotriva pojarului in 2018.

 Aceasta este o petitie adresata Parlamentului Romaniei si Ministerului Sanatatii de introducere a obligativitatii vaccinarii copiilor impotriva pojarului in Romania.Today: A worried European and Romanian is counting on you

A worried European and Romanian Citizen needs your help with “Ministerul Sanatatii: Make vaccine for measles mandatory in Romania”. Join A worried European and Romanian and 10 supporters today.