Petition Closed

Pokerstars v České republice bez nesmyslných omezení

This petition had 175 supporters

Od 1. Ledna roku 2017 vyšel v ČR nový loterijní zákon, který má regulovat online hazard u nás. Chtěl bych se zaměřit na to jak Ministerstvo financí otázku online pokeru vyřešilo vzhledem k tomuto zákonu.

1. Čas

Pokerstars zažádala o licenci k provozování pokeru v ČR dávno před začátkem roku a i přesto to trvalo celý měsíc až po začátku platnosti tohoto zákona, než Pokerstars vůbec získalo tuto licenci. To samo o sobě ukazuje na úplnou nepřipravenost našeho státu reagovat na svoje vlastní zákony.

2. Nesmyslné požadavky

16. Února jsme se konečně online pokeru u nás dočkali, ale s tím, že hráči zjistili, že forma ve které teď u nás poker je, je úplně nesmyslná a kompletně odlišná od vetšiny Evropy. V České republice teď není možné hrát online poker turnaje, protože není předem znám celý prize pool turnajů, kvůli pozdní registraci, která vždy v těchto turnajích existovala a se kterou nemají jiné státy problém. Samotné turnaje jsou přitom hlavní styl pokeru pro velkou část hráčů.

Pak zde máme zakázáni uvítacích bonusů pro nové hráče, které fungují na principu prvního vložení peněz na hraní na platformu a získání dalších peněz navíc od této platformy, za to že se hráč rozhodl hrát u nich. Toto omezení mi přijde úplně nesmyslné a pokrytecké, když vezmeme v potaz sázkové kanceláře jako jsou Tipsport.cz a jiné, kde jsou tyto uvítací bonusy úplně normální a stát jim je povoluje.

V poslední řadě je tu zakázání Spin and Go turnajů, které dejme tomu nějaké opodstatnění mají, protože hráčí vědí pouze minimální prize pool a ten se může zvětšit podle toho jaké má hráč štěstí.

Nejspíš jich je více, ale toto jsou hlavní regulace, kterých jsem si všiml a proto jsem je chtěl vypsat více do podrobna

3. Důvod této petice

Pro některé lidi je poker práce, ale pro vetšinu z nás je poker hlavně zábava, kdy si jednou za čas můžeme poker zapnout z pohodlí domova a zkusit si ze svých 50 korun udělat třeba 200 korun a přitom si potrápit mozek nad těžkými situacemi do kterých se dostaneme. A možná si třeba někdy zanadávat, když prohrajeme situaci ve které jsme byli 90% favoriti před riverem.

Chápeme, že je důležité poker regulovat tak, aby k němu neměli přistup mladiství a proto si myslím, že je výborné, jakým stylem Ministerstvo financí vyřešilo tento problém. Ale nechápeme, proč bychom měli být omezováni v tom jakou formu pokeru můžeme a nemůžeme hrát, když je poker úplně legální. Nelíbí se nám jak nás tímto stát omezuje a proto bychom chtěli vědět důvody, proč k takovým regulacím dochází a chtěli bychom aby byly zrušeny  .

Pokud splníme podmínku 10 000 podpisů, tak tuto petici pošleme na Ministerstvo financí.

Today: Aleš is counting on you

Aleš Hemer needs your help with “Ministerstvo Financí České republiky : Pokerstars v České republice bez nesmyslných omezení”. Join Aleš and 174 supporters today.