Que es suspenguin les eleccions del 14F

Que es suspenguin les eleccions del 14F

0 personas han firmado. ¡Ayuda a conseguir 2500!
Con 2500 firmas, es más probable que esta petición sea publicada en los medios de comunicación locales
Elisabet G​arcia ha iniciado esta petición dirigida a Ministerio de Sanidad

PETICIÓ ENVIADA A LA MINISTRA DE SANITAT EL 8-2-2021 A LES 22:45 AMB LES 2.100 FIRMES DE LES 22:33 A TRAVÉS DE L'ADREÇA DE L'OFICINA D'INFORMACIÓ I ATENCIÓ AL CIUTADÀ oiac@mscbs.es AMB JUSTIFICANT DE RECEPCIÓ 

 

El proper dia 14 de febrer se celebren eleccions a Catalunya perquè així s'ha ordenat judicialment pel TSJC tot i estar en plena tercera onada, sense que s'hagi posat la segona dosis de la vacuna a ningú*. Malgrat gran part de la comunitat científica seria partidària, fins i tot, de confinament més estricte com està passant a a altres països europeus. 

A data 27-1-2021 tenim 45.261 persones diagnosticades de Covid-19 en els darrers 14 dies, dels quals 19.999 en els darrers 7 dies. 355 persones han ingressat als nostres hospitals en els últims 7 dies, 30 d'elles a les UCI. (Font: dades oficials "Actualització 299" del web el Govern d'Espanya). 

La ciutadania estem preocupats. Portem des del mes de març sent pacients, complint normativa que ens restringeix els nostres drets fonamentals, com la llibertat de moviment pel bé col·lectiu. 

El dret de sufragi actiu requereix que es pugui votar sense discriminació i respectant la salut individiual i pública. En una pandèmia que afecta a certs grups més que d'altres no es pot garantir la no discriminació. Les persones majors de 65 anys, i especialment les que viuen a residències, els cuidadors de persones de risc, persones de risc i positius de Covid estan discriminats per a aquestes eleccions que potser deixen de votar per por de contagiar-se o contagiar. La mateixa preocupació col·lectiva comporta que no es pugui assegurar el dret de vot individual. 

Tampoc volem que es posi en risc cap membre de cap Mesa Electoral. No volem exposar ni una sola persona. 

Nosaltres, apart de complir normes, també tenim dret a ser escoltats i escoltades així com respectades i respectats.  

Per tot això volem:

1. La prohibició de mítings electorals: per evitar que hi hagi nous contagis i per respecte envers els nostres restauradors, món de la cultura, tothom que pateix les restriccions, els pacients, les seves famílies i el personal sanitari.

2.  Ajornament de les eleccions de Catalunya previstes pel 14 de febrer

Aprofitem per enviar una abraçada molt forta per a totes les persones que esteu passant-ho malament en aquests moments. 

Correcció: *S'ha vacunat ja amb segona dosis a Catalunya: https://web.gencat.cat/ca/actualitat/detall/Dilluns-vinent-es-comencara-a-administrar-la-segona-dosi-de-la-vacuna 23.262 persones amb primera i segona dosis el 29-1-2021

0 personas han firmado. ¡Ayuda a conseguir 2500!
Con 2500 firmas, es más probable que esta petición sea publicada en los medios de comunicación locales