Petition Closed

Peticija PROTIV energetskog certifikata za iznajmljivače apartmana i soba

This petition had 134 supporters

Poštovani iznajmljivači,

ovo je peticija PROTIV, da nas se obveže na besmislenu odluku da moramo imati energetske certifikate za apartmane i sobe koje iznajmljujemo.

Vlasnici obiteljskih kuća koji imaju jedan ili više apartmana moraju imati izrađen energetski certifikat do 01.01.2016.

U slučajevima kada se primjerice jedan dio kuće koristi za potrebe domaćina, a drugi dio čine apartmani koji se iznajmljuju energetski certifikat je uglavnom moguće izraditi jedino za objekt u cjelini.

Energetski certifikat vrijedi 10 godina, kada ga je potrebno obnoviti.

Kazne za neimanje energetskog certifikata su od 5.000 - 30.000kn.

Sve u svemu potpuno besmisleno. Energetski certifikat je potpuno opravdan za stambene i druge objekte koji se prodaju ili dugoročno iznajmljuju, jer novi kupac ili najmoprimac sa energetskim certifikatom dobivaju uvid u troškove koje će imati kroz grijanje i hlađenje objekta.

Za gosta u privatnom turističkom smještaju je to potpuno bespotrebno. Gosta koji dođe na odmor ne zanima u kojem je energetskom razredu objekt. On ne plaća račune za grijanje i hlađenje objekta. Mi vlasnici znamo točno u lipu koliko nas grijanje i hlađenje objekta košta, jer mi plaćamo te račune. Energetski certifikat neće promijeniti ništa, osim što će nas dodatno opteretiti. Vlasnici apartmana i soba jako dobro znaju kakvu fasadu imaju, kakva je stolarija, kakvi su izvori grijanja i općenito izolacija cijelog objekta. Mi to znamo jer kuće nismo našli na ulici, a i račune sami plaćamo pa znamo točno di i šta treba napravit da bi stanje bilo bolje.

Ako se slažete potpišite peticiju i podijelite je sa drugima..

Lijep pozdrav,

Iznajmljivači

Today: Protiv energetskog certifikata is counting on you

Protiv energetskog certifikata za iznajmljivače apartmana i soba needs your help with “Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, Ministarstvo turizma Republike Hrvatske, hrvatski sabor, Vlada Republike Hrvatske, croatia.hr, klub-iznajmljivaca.com: Peticija PROTIV energetskog certifikata za iznajmljivače apartmana i soba”. Join Protiv energetskog certifikata and 133 supporters today.