PETICIJA PROTIV UKIDANJA BESPLATNIH SAVJETOVALIŠTA ZA POTROŠAČE U RH

0 have signed. Let’s get to 5,000!

- regionalna Savjetovališta za potrošače u RH djeluju 13 godina i BESPLATNO riješe preko 20 000 individualnih potrošačkih sporova godišnje, svakodnevno u punom radnom vremenu

- mjesečno potrošačima vrate/zaštite DESETKE TISUĆA KUNA, u svakom Savjetovalištu

- Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta RH od 1.1.2019. PRESTAJE FINANCIRATI njihov rad na dosadašnji način, iako su cijele godine zatrpani pritužbama potrošača

- građani ostaju POSVE NEZAŠTIĆENI od enormnih, skupih i mnogobrojnih kršenja potrošačkih prava od strane trgovaca

- europarlamentarka gđa. Biljana Borzan uputila je PISMO MINISTRU gospodarstva u kojem zahtijeva nastavak dosadašnjeg financiranja rada Savjetovališta, uz tvrdnju da je bez njih zaštita potrošača u RH samo "mrtvo slovo na papiru"

- građani vjeruju visokoobrazovanim savjetnicima s dugogodišnjim iskustvom i znanjem koji prate njihov reklamacijski postupak od početka do kraja, a pravna pomoć rezultira USPJEŠNO riješenim sporovima i ostvarenjem potrošačkih prava u praksi

- udruge pri kojima djeluju Savjetovališta NEOVISNE su o trgovcima i političkim strankama, a jedini izvor financiranja su sredstva Ministarstva i u manjem iznosu jedinica lokalne samouprave (o svom radu i utrošenim sredstvima podnose redovita javna izvješća, a nadzor Ministarstva ima pozitivne ocjene)

- Nacionalnim programom zaštite potrošača za razdoblje od 2017. do 2020. kojeg je u veljači 2018. donio Hrvatski sabor propisano je da Ministarstvo FINANCIRA regionalna Savjetovališta za potrošače

Today: Udruga is counting on you

Udruga Potrošački forum needs your help with “Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta RH: PETICIJA PROTIV UKIDANJA BESPLATNIH SAVJETOVALIŠTA ZA POTROŠAČE U RH”. Join Udruga and 3,211 supporters today.