Minik SMA hastası Tunahan için geç olmadan elele verelim

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Tunahan Şenyurt, Spinal Musküler Atrofi Tip- 2 (SMA) hastası 4 yaşında bir bebek olup, tedavisi için gerekli olan Spinraza 12mg /5ml 1vial adlı ilacın dört kutu olan maliyetinin karşılanması amacıyla, bankada hesap açılarak Türkiye genelinde bir(1) yıl süre ile 1.978.690,00 TL'lik yardım toplanmasına,kampanyanın yazılı, görsel, işitsel basın ve sosyal medya üzerinden duyurusunun yapılmasına valilik 07/08/2017 tarih ve 61349 sayılı Olur'ları ile izin vermiştir.

Şimdi Tunahan için elele verme zamanı. Herkes büyük küçük demeden maddi ve manevi olarak destek olup Tunahan'ın ilacını almamıza yardımcı olabilir. Tabii burada sözkonusu olan sadece Tunahan değil. Bahsi geçen ilaç SGK tarafından ödeme listesine alınarak hasta katılım payından muaf tutuldu. Ama devlet bunu sadece en ağır hastalar olan SMA Tip-1 için geçerli kıldı. Üstelik Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından edinilen bilgiye göre, SMA Tip-1 tanılı hastaların tedavilerinde kullanılmak üzere, hangi hastaların ilaca erişiminin sağlanacağı ve tedavide klinik etkinliğin sağlanıp sağlanmadığı hususlarına Sağlık Bakanlığı karar verecek. Yani tüm SMA Tip-1 hastalarına da çözüm bulunmuş değil. Peki diğerleri ne olacak? Tip-2 Tip-3 Tip-4 ilerlesin, hepsi Tip-1 olsun diye mi bekleyeceğiz?

Tunahan için elele verelim ve O'nu yaşatalım istiyoruz. Burada yazdıklarım tüm SMA hastalarının sesi olmak adınadır. Ne olur destek olun. Tunahan'ı yaşatalım. Gözlerindeki ışık sönmesin.

Tüm SMA hastalarının ilacının SGK tarafından geri ödenebilmesi konusundaki hassasiyetiniz, ilginiz ve desteğiniz için başta Tunahan Şenyurt ve bütün SMA'lı hastalar adına teşekkür ve şükranlarımızı iletiyoruz.

Facebook hesabı: Tunahan Şenyurt

Instagram hesabı: tunahanacanver

Twitter hesabı: @Senyurt Tunahan

Hesap numarası: TR13 0006 4000 0011 2870 1267 61 Tunahan Şenyurt IBAN no İşbankası

Lütfen kampanyaya imza atmayı ve sosyal medyada paylaşmayı ihmal etmeyin.

Bugün ebru imzanı bekliyor!

ebru olcay ışık bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Minik SMA hastası Tunahan için geç olmadan elele verelim». ebru ve imza atan diğer 610 kişiye katıl.