Profesyonel ordu için bedelli

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Herkese merhaba,
Biz 1 milyona yakın bedelli askerlik bekleyen gençleriz. Bir çoğumuz çeşitli sebepler yüzünden askere gidememiş ve gidememektedir. Zamanında şartların bizlere getirdiği nedenlerden dolayı ertelemiş olduğumuz bu görevi bedelli askerlik yasası çıkartılarak ödemek istiyoruz.

1 milyon genç kendi ülkesinde kaçak gibi yaşıyor. Suriyeli vatandaşların bile bizlerden daha çok özgürlüğü ve hakları var. Bizlerin artık kaçarak yaşayacak gücü kalmadı. Büyük bir psikolojik çöküntüye sebep olan bu durumun bir an önce çözülmesini bekliyoruz. Bazılarımız bu psikoloji yüzünden gülemez haldeler. Depresyona giren arkadaşlarımız var. Bu arkadaşların bakmakla yükümlü olduğu ailesi var. Soruyorum size; bu vatandaş ailesini kime emanet edip 1 sene boyunca askerlik yapabilecek?
Evet yukarıda da dediğimiz gibi, bazı size gelen saçma nedenlerden dolayı erteledik askerliğimizi. Ama bizim müdahale edemediğimiz olaylar gelişti ve şartlar bizi buraya getirdi.
Ailemize huzur sağlayamıyoruz. İşimizden atılma korkusuyla daha ne kadar baş edebiliriz? Sigortasız çalışan binlerce arkadaşımız var. Devlet kendi vatandaşına sigortasız çalışmaya teşvik ediyor dolaylı olarak. Bu şartlarda yaşamak istemiyoruz.
Bir çoğumuzun hasta annesi babası var. Tecil hakkını kullanıp onlara bakmak zorunda kalmış arkadaşlarımız var. Bazen her şey istediğiniz gibi olmuyor. Şartlar böyle gerektiriyorsa böyle yaşanılıyor.
2011-2014 yılında da mağduriyetleri giderme amaçlı bedelli askerlik yasası çıkartılmıştı.
Aynı mağduriyetler bu sefer daha çok vatandaşın sorumu haline geldi. 1 milyon bedelli askerlik bekleyen insan var.
Bizi seçim kampanyası olarak değil öz vatandaşınız ve çözülmesi gereken bir sorun olarak görün.
Biz devletimizden aş iş ev ocak istemiyoruz. Biz mağduruz diyoruz.

Şimdi sen de destek ol ve bu yasayla birlikte 1 milyon gencin ve bu gençlerin ailelerinin yüzünü güldür.

Desteğin bizim için önemli

Bugün Asim imzanı bekliyor!

Asim Demirci bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Milli savunma bakanlığı: Profesyonel ordu için bedelli». Asim ve imza atan diğer 140 kişiye katıl.