Kampanya Kapatıldı

Milli Savunma Üniversitesi Ast MYO Lise Mezuniyet Tarihi Şartı

Bu kampanya 60 destekçi ulaştı

Merhaba Arkadaşlar bildiğiniz üzere kısa bir süre önce yaşanan darbe girişimi sonrası Askeri lise ve meslek yüksek okulları kısa süreli durdurulmuştu.Yeniden Açılışa geçmesinin mutluluğu ile birlikte binlerce gencin içindeki askeri üniforma ve meslek aşkı tekrar alevlendi.18.04.2017 tarihinde başvuru kılavuzu ile birlikte adaylarda aranan nitelikler benim gibi dört gözle bekleyen gençleri heyecanlandırdı.Geçmiş dönemlere göre ufak tefek değişiklikler yapılarak daha güzel bir hale getirilmiş olarak hepimiz ortak fikre varmışızdır. Yaş sınırında hem ast. meslek yüksek okullarının hemde harp okullarının yaş sınırlarında 1 er yaş esnetilerek arttırılmıştır.Ancak lise ve dengi okulların mezuniyet tarihi benim gibi yaşa takılmayan fakat lise mezuniyeti 2014 veya 2013 olan arkadaşlarımızda büyük hayal kırıklıkları yarattığının farkında ve bilinciyle harekete geçmek istedim.Kılavuz bugün (18.04.2017) itibariyle yayınlaşmış olup baştan sona dikkatli bir şekilde okudum. Uyarılar bölümünün 8. maddesindede yazdığı gibi yasama,yürütme,yargı veya Milli Savunma Bakanlığı , Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğü tarafından değiştirilebileceği aktarılmış.Benim gibi düşünen ve hayalleri burkulan arkadaşlarım kardeşlerim ve düşüncemize destek olabilecek bütün Türkiye Cuhmuriyeti'ndeki vatandaşlarımızın bu yazıyı okuyarak imzalayıp Sayın Rektörümüz Erhan Afyoncu ve Sayın Milli Savunma Bakanımız Fikri Işık beyin dikkatini çekmeye sağlayabiliriz.Amacımız Kılavuzda yer alan Okulların Başvuru ve Giriş Koşullarının 3. Maddesindeki Lise Mezuniyet yılının herhangi bir sınırlama ile sınırlanmamasıdır zaten bu sınırlama yaş ile yapılmakta 2013 yılından önceki mezunlar yaş sınırına takılmaktadır.Daha önceki Ast Meslek Yüksek Okullarının başvuru şartlarında bu şekilde bir sınırlandırılma olmadığını görmekteyiz  bizlerde bu vatanın evlatları olarak bir meslek olarak değilde gerçekten canı gönülden üniformaya talip gençler olarak bu maddede gerekli düzenlemeyi yapacağınızdan eminiz.Kampanyayı imzalayan arkadaşlardan ricam çevresine ve sosyal medyadaki hesapların da yayarak paylaşırsalar sevinirim. Saygılarımla,

Bugün Özer imzanı bekliyor!

Özer Tiryak bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Milli Savunma Bakanlığı: Milli Savunma Üniversitesi Ast MYO Lise Mezuniyet Tarihi Şartı». Özer ve imza atan diğer 59 kişiye katıl.