Harp okulları başvuru maddesi.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ KARA, DENİZ ve HAVA HARP OKULLARINA GİRMEK İSTEYENLER İÇİN AÇIKLANAN GENEL BAŞVURU KOŞULLARININ 14. MADDESİNDE " Lise ve dengi okullardan 2017 yılı Haziran döneminde mezun olacak durumda olmak veya
dönemine bakılmaksızın 2016 yılında mezun olmak." ibaresi yer alıyor.
Bu maddeye göre 2016 yılından önce lise diplomasi alanlar Harp Akademilerine başvuramiyor. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra TSK'da subay açığı olduğu aşikar. Bu madde yüzünden ön başvuru dahi yapamayan gençler var. Bunun hem devletin hem genclerinin zararina olduğu ortada. Bu maddenin kaldırılması ile bu sorunu ortadan kaldırılabilir. Bu sayede daha çok başvuru olacaktir. Daha cok basvuru da daha fazla rekabet ortamı oluşturur. Rekabet ortamı da daha kaliteli öğrenci alımına olanak sağlar. Buda hem gençlerin hemde devletimizin yararına olacaktır

Bugün Selim imzanı bekliyor!

Selim Oyar bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Milli Savunma Üniversitesi: Harp okulları başvuru maddesi.». Selim ve imza atan diğer 132 kişiye katıl.