Confirmed victory

"Milli Mücadeleye" ilk adımın atıldığı ev olan Şişli Atatürk Evi’nin açılmasını istiyoruz!

Merhaba arkadaşlar, Şişli Belediyesi olarak sizden bize destek olmanızı bekliyoruz.

Şişli’deki Halaskargazi Caddesi üzerinde bulunan Atatürk Evi’ni bilirsiniz, Mustafa Kemal’in Suriye cephesinden döndükten sonra kiralayarak bir süre yaşamış olduğu bu ev daha sonra restore edilerek; Atatürk’e ait fotoğrafların, eşyaların, tabloların ve inkılâplarla ilgili vesikaların sergilendiği anlamlı bir müze haline getirilmişti.

Atatürk Evi 23. 12. 2013 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yapı İşleri Müdürlüğünce ihale edilerek restore edilmesi planlanmıştı. 23. 12. 2013 tarihinde başlayan ve teslim süresi 300 gün olan ihale süresi dolmasına rağmen hala restorasyon çalışmaları bitmedi. Tarihsel ve kültürel anlamda önemli bir yapı olan Atatürk Evi ile ilgili kamuoyuna hiçbir açıklama yapılmadan restorasyon süreci sürekli uzatılmaktadır.

Toplumsal belleğimiz ve tarihi-kültürel birikimimiz açısından büyük önem taşıyan Atatürk Evi’nin en kısa sürede tekrar ziyaretçileriyle buluşmasını bekliyoruz.

This petition was delivered to:
  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Şişli Belediyesi started this petition with a single signature, and won with 1,811 supporters. Start a petition to change something you care about.