Milli Kütüphane'de Araştırmacılara verilen süreli yayın sınırlaması kaldırılsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Süreli yayınlar üzerine yapılmış pek çok makale ve tez çalışmasında araştırmacılar Milli Kütüphane'de süreli yayın çalışmanın zor olduğuna değinmektedirler. Milli Kütüphane'de şuanda bir araştırmacı bir günde 3+3 toplamda 6 adet, akademisyenler ise 12 adet süreli yayına erişim hakkına sahipler. Türkiye'nin pek çok yerinde kütüphanelerde süreli yayın erişim hakkı sınırsız. Fakat baskısı olmayan süreli yayınlara erişilebilecek tek kütüphanenin Milli Kütüphane olduğu düşünülürse, şehir dışından gelen yüksek lisans veya doktora öğrencileri için durum gerçekten vahimdir. Süreli yayınlar üzerine yapılmış çalışmaları inceleyen yüksek lisans ve doktora öğrencileri, araştırmacıların Milli Kütüphane'de karşılaştığı zorlukları okumakta ve daha süreli yayın araştırmasına girmeden korkmaktadır. Bu durum Türk Edebiyatında süreli yayın araştırmasının önünü tıkamaktadır. Bir yüksek lisans öğrencisi için 6 adet süreli yayın inceleyip tarama yapmak bir saatten fazla vakit almazken araştırmacıların sırf bunun için şehir dışından gelmeleri, yeterli sayıda dergi inceleyemedikleri için günlerce otelde kalmak zorunda olmaları çok kötü bir durumdur.

Türkiye'de süreli yayın araştırmasının önünü açmak, şehir dışından gelen yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin araştırmalarını kolaylaştırmak adına süreli yayın kısıtlamasının kaldırılmasını, yahut hiç değilse daha mâkul bir sayıya çekilmesini istiyoruz. Günlerce haftalarca otelde kalmak istemiyoruz. Araştırmak istiyoruz.

Bugün Merve imzanı bekliyor!

Merve Şafak bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Milli Kütüphane'de Araştırmacılara verilen süreli yayın sınırlaması kaldırılsın». Merve ve imza atan diğer 104 kişiye katıl.