OKUL BAHCELERINE DEGISIM ve PAYLAŞIM NOKTALARI KURULSUN

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
Milli Eğitim Bakanlığı ve tarafına Gülşen Pakyürek bu kampanyayı başlattı

Her gecen gun israf onemli olcude artiyor. Bunun onlenmesi ise ancak yeniden kullanim bilincini uyandirmaktan geciyor. Her eğitim dönemi basında okul bahçelerine kurulacak minik  bir takas merkezinde  çalışacak ev hanımlarının öğrenci velileri tarafından getirilen oyuncak,kitap,okul forması ve gereçleri , kırtasiye ürünleri, spor malzemeleri  gibi malzemelerin kabulünü sağlaması ve bu noktadan isteyenlere takas yoluyla veya uygun fiyatlarla vermesi, hem israfı önleyecek hem de toplum yararına ekonomik  fayda sağlayacaktır. Bu noktalarda calisacak ev hanımlarına ise istihdam sağlayacaktır. Aynı zamanda buradan elde edilen gelirle öğrencilere  kahvaltılık, taze ve kuru meyve,  taze meyve sulari, kuruyemiş vb. satışı  yapılarak sağlıksız gıdalar ve atistirmaliklar satan kantinlerin  tamamen kapatılması sağlıklı bi nesil için faydalı olacaktır. Elde edilen gelir ihtiyac sahibi bir ogrenciye burs olarak dönebilir...Bilincsiz tuketimin ekonomiye, cevreye ve insan sagligina verdigi zararin farkinda olan duyarlı bireylere  sesleniyorum, neden olmasın?

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.