0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Her cocuk farklıdır. Dolayısıyla her çocuğun öğrenme şekli, öğrenme yaşi, okula uyumu, fiziksel ve duygusal gelişimi birbirinden farklılık gösterir. Okul öncesi egitimin amacı çeşitli fiziksel ve duyusal etkinliklerle belli kurallar çerçevesinde çocuğu ilkokula tabiri caizse yumuşak bir geçiş için hazırlamaktır. Ana sınıfı öğretmenlerimiz bu çerçevede çocuklar için her dönem gelişim raporları düzenlemektedirler. Bu gelişim raporlarında da bir takım eksiklikler olsa da çocuklar için genelde objektif değerlendirmeler yapılmaktadır. Bu değerlendirmeler ışığında bakıldığında kimi çocuklarımız gerek fiziksel, gerek bilişsel ve gerekse de duygusal olarak 72 aydan bile önce ilkokula hazır olabilmektedir. Oysa ki bazı çocuklarımızda 72 ay üstü bile olsalar ilkokula bu anlamda hazır olmayabiliyorlar.  Milli Eğitim Bakanlığımızın küçük yaştaki yavrularını hazır olmadan okula göndermek istemeyen velilerin sesini duymasını istiyoruz. "72 aylık ise ilkokula zorunlu başlayacak" söylemi yerine "en az 72 aylık olacak" söyleminin daha doğru olacağı kanaatindeyiz. Okul öncesi öğretmenlerimizin vereceği raporların kıstas alınarak hazir olan cocuklarimizin  ilkokula yönlendirilmesinin eğitimimizin geleceği açısından önemli olduğunu düşünüyoruz. Saygilarimizla.

Bugün Rahşan imzanı bekliyor!

Rahşan Toraman bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Milli egitim bakanligi: Okula başlama yaşındaki zorunluluk kalksın. Veli anasınıfı öğretmeni birlikte karar versin». Rahşan ve imza atan diğer 30 kişiye katıl.