GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİN HAKLARI GENİŞLETİLSİN

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.
500 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın öne çıkarılan kampanyalarda yer alma ihtimali artar.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafına Selman Eski bu kampanyayı başlattı

Kızım 8.sınıf öğrencisi ve doğuştan gelen ve genetik bir hastalık olan Statgardt hastası. Kızımın %92 görme engeli bulunuyor.

Bu sene liselere geçiş sınavına girecek. Fakat kızımın görme engel oranı yüksek olduğundan dolayı, özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için uygulanan sınav tedbir hizmetlerindeki maddelerin hiçbiri bize uygun değil.

Kızım bu zamana kadar girdiği bütün sınavlara kendi tableti ile bir gözetmen eşliğinde girdi. Tableti kullanma sebebi de,  sınav sorularının yüksek çözünürlükte fotoğrafını çekip, görebileceği şekilde büyütüp bu sayede soruları çözebilmesidir.

Bizim talebimiz, bu sene girecek olduğu LGS sınavına da kendi tableti ya da elektronik büyüteç ile girmesini, ya da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilecek çözünürlüğü yüksek bir tablet ile girmesini istiyoruz.

Ayrıca ek süre ve kodlama işlemini yapacak bir gözetmen de talep ediyoruz. Biz bunun için başvurmamız gereken her yere başvurduk. Denizli ilindeki Rehberlik ve Araştırma Merkezine gittik bizi Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderdiler. Milli eğitim Müdürlüğü'ne gittiğimizde bu sorunumuzu çözebilecek kurumun Rehberlik Araştırma Merkezi olduğunu söylediler.

Biz sürekli bu iki kurum arasında gittik geldik ve aynı şeyleri duyduk, bize bir çözüm bulunmadı. Özellikle Denizli Rehberlik ve Araştırma Merkezi bu konuda çok ilgisiz.

Milli Eğitim Bakanlığına 27133649 numaralı başvuru dilekçesinde de bulunduk gelen cevap yine çok genel. Bir çözüm yok. Biz bu konuda çok mağduruz ne yapılması gerekiyorsa yapmak istiyoruz. Bize birileri bir yol göstersin artık.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.