Kampanya Kapatıldı

ÖZEL ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ ÇEKEN BİREYLERE UYGUN LİSELER AÇILSIN!

Bu kampanya 49 destekçiye ulaştı

"Özel Öğrenme Güçlüğü " tanısı alan öğrenciler,  rehabilitasyon merkezlerinde sadece TÜRKÇE ve MATEMETİK derslerinden destek eğitim almaktadırlar. Halbuki bu bireyler tüm derslerden öğrenme güçlüğü yaşamaktadırlar. Normal bir liseye gittiklerinde kaynaştırma olarak geçseler dahi konuları yeterince anlayamamaktadırlar. Bu öğrencilerimizin IQ seviyeleri normal ve üzerindedir. Bu öğrencilerimizi yalnızca destek eğitimle pekiştirmek lisede yetersiz kalmaktadır.  Ya destek eğitim alan derslerinden de verilmeli ki verilebilir ; ancak yine de bu öğrencilere devamlı ders çalıştırmak olur. Bunun yerine zihinsel algılarına uygun bir lisede okutabilmek, bu öğrencilerimizi topluma iyi birer meslek grubuna dahil edebilmek adına daha iyi yetişmelerini sağlayacaktır. Onları üniversite sınavları için daha iyi hazırlayacaktır. Yani bu çocuklarımızın liseleri örneğin 6 yıl olabilir. Destek eğitim vermekten ziyade   daha iyi bir başarı sağlayabileceği kanaatindeyim.

Bugün Dilek imzanı bekliyor!

Dilek Yalçın bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI: ÖZEL ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ ÇEKEN BİREYLERE UYGUN LİSELER AÇILSIN!». Dilek ve imza atan diğer 48 kişiye katıl.