Kampanya Kapatıldı

Pasinler ŞEHİT İshak Çelik Fen Lisesi

Bu kampanya 83 destekçiye ulaştı

Kıymetli Gönül dostlarım , Değerli hemşehrilerim Pasinler ilçemizin Sosyolojik ,Ekonomik ve hatta psikolojik sıkıntıları hakkında gerek ilçede yaşayanlar , gerek Gurbette yaşayıp organik bağı olan hemşehrilerimizin de bu temel sıkıntılardan yana bir çoğu haberdardır diye düşünüyorum !
Hasbel kader belki bu sıkıntılardan yana bilgisi olmayanlar var isede meramımız onlara ulaştırarak el ve gönül birlikteliği ile bu sorunlar yumağını çözme noktasında güç birliği yapmaktır !
Bu sıkıntılardan biride Eğitim ihtiyacıdır !
Yapılacak olan gönül seferberliğine örnek olarak geçen günlerde İlçemize "FEN LİSESİ İSTİYORUZ " adı altında kamu oyu oluşturmaya çalışan arkadaşlarımızın paylaşımlarını görünce haliyle duyarsız kalmayıp bu minvalde üzerime düşen sorumluluğu yerine getirme noktasında bende gerek bürokratik yetkililere , gerek siyasi Erkâna bir serzenişte bulunmayı görev adlediyor ve diyorum ki ;
Anne ve Babalar Haklı olarak varını , yoğunu ve bütün enerjisini Evladının iyi bir eğitim alabilmesi için harcıyor ! Çünkü yaşadığımız çağın bilim , teknik ve fen çağı olması Bilinçli Aileleri bu yönde bir pozisyon almaya zorluyor !
Eğitimin kalkınmayı dizayn ettiği çağımızda ! bu çağa ayak uydurmak zorunda kalan ebeveynlerin hasseten Pasinlerli vatandaşlarımızın acaba bunu başarma noktasında Ekonomik potansiyelleri yeterlimidir ? Bu sorunun cevabı kocaman bir HAYIR !
Çifçilik ve Asgari ücretle geçimini sağlayan Hemşerimizin Evlatlarının güzel bir Eğitim Alması Sosyal devlet anlayışının bir gereği olarak Analarının sütü gibi haklarıdır ve helaldir !
Çocuklarını ilçe ve il dışındaki FEN liselerinde okutabilmek için yığınla maddi ve manevi külfete katlanan Ailelerin bu derdine derman olmakta , merhem sürmekte hepimizin insani , İslami , vicdani ve SİYASİ bir görevidir !
Gerek Göçün önüne geçmek adına ! Gerek kaliteli göç almak adına ! Gerek bu aileleri geçmişte Eğitimi kullanarak ipotek altına alan FETO vari yapılanmalara veya muadil cemaatlere mahkum ve mecbur etmemek adına FEN lisesinin getirilmesi elzem bir hal almıştır !
Pasinler Halkı bu konuda taşın altına Gövdesini koymaya hazırdır ! Yetkililerinde aynı hassasiyetle taşın altına ellerini koymaları için sosyal ve reel her alandan RİCA ediyoruz !
Zira bu bir lütuf değil hakkaniyet boyutunda zaruri bir ihtiyaçtır !
Bu düşüncelerle FEN lisesinin Getirilmesi noktasında Emek ve Çaba sarfedecek olan bütün şahıs ve kurumlara şimdiden teşekkür ediyorum. Cenab'ı Allah nihayete erdirsin inşAllah.
Baştada belirttiğim üzere " isteyenin bir yüzü kara vermeyenin iki " !

Bugün aydın imzanı bekliyor!

aydın taşbaşı bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Milli Eğitim Bakanlıği Erzurum Valiliği Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü: Pasinler ŞEHİT İshak Çelik Fen Lisesi». aydın ve imza atan diğer 82 kişiye katıl.