Kampanya Kapatıldı

Zorunlu İngilizce Dersi Kaldırılsın

Bu kampanya 22 destekçiye ulaştı

Türkiye Cumhuriyeti'nde İngilizce eğitimi bir zorunluluk ve olmazsa olmaz bir ders olarak kabul ettirilmeye çalışılıyor.Fakat bunun neden gerekli olduğu ve milyarlarca lira harcanan bu çabanın amacının ne olduğunu kimse tartışmıyor.Bilim ve teknikle uğraşan ,uluslararası uğraşları olan, veya kültür seviyesini artırmak isteyen insanların,  İngilizce öğrenmek istemeleri en doğal haklarıdır.Fakat bunu tüm ülkeye mal etmek , bütün gençliğe çocukluğunun ilk yıllarından itibaren İngilizce dayatması yapılmasındaki amaç nedir? Günümüzde okullarda verilen İngilizce eğitiminin ne derece başarılı olduğu tartışılmaz bir noktadadır.Uluslararası sınavlar ve pratikte İngilizce eğitiminin içler acısı durumu açıkça ortaya çıkmaktadır.Bir topluma dil dayatması yapmak emperyalizmin en belirgin örneklerinden biridir.Yıllardır ne olduğu belli olmayan bir amaç uğruna  İngiltere ve ABD gibi ülkelerden milyonlarca liralık kitap almaktayız. .Aynı şekilde Milli eğitim bakanlığında diğer tüm öğretmenlerden fazla İngilizce Öğretmeni ataması yapılmakta.Adı geçen sömürgeci ülkelerin dillerinin dünyanın her yerinde konuşuluyor olması kesinlikle bir sebep değildir.Türkçe oldukça zengin bir dildir.Gençlerimize Türkçe eğitimi bile yeterince verilmezken İngilizce eğitiminin işlevi nedir?

"1953'te Türk Milli Eğitimi'ne İngiliz ve Amerikan gizli teşkilatlarının el atması ve Türk okullarında eğitim dilinin İngilizce yapılması, yani birçok dersin TÜRK hoca tarafından TÜRK öğrencisine İngilizce anlatılmasının zorunlu kılınması hainliği ve garabeti ile meydana gelmiştir."

Bugün Captain imzanı bekliyor!

Captain Tsubasa bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Milli eğitim bakanlığı: Zorunlu İngilizce Dersi Kaldırılsın». Captain ve imza atan diğer 21 kişiye katıl.