Kampanya Kapatıldı

Yeni Eğitim Sistemi

Bu kampanya 9 destekçi ulaştı

Sınav bazlı eğitim sistemi ( şu anda Türkiyede kullanılan eğitim sistemi) bireyleri hayatında karşısına çıkabilecek bilgileri öğrenmesi ve uygulayabilmesi için herhangi bir  eğitim sürecinden geçirmiyor ve onun yerine Lise ve Üniversiteye girebilmesi için sınavlara hazırlıyor, üstüne üstlük istediği mesleğe yönelik eğitim vermek yerine sınav için bir müfredat hazırlayıp onları öğrenmelerini yani gelecekte yapmak istedikleri şeyin ne olduğu hakkında bilgi vermek yerine gelecekde olmak istedikleri mesleğe uygun eğitim görebilmek için bir sınava sokuyor. Yani bir eğitim almak için o eğitimle alakası olmayan başka bir eğitimin sınavında sözde 'başarılı' olmanız bekleniyor. Bence  bu eğitim sistemi değişmeli ve yerine ilkokul ve ortaokul düzeyindeki çocuklara hayatlarında (meslek hayatı değil, meslek edinmeyecek olsa bile hayatta kalmak için) yaşayacakları şeyler için eğitim verilmeli, lise düzeyinde ilk sene meslekler hakkında bilgi verilmesi, geriye kalan 3 senede mesleğe hazırlık ve üniversitede meslek eğitimi olmalı.

Bugün Brusk imzanı bekliyor!

Brusk Bozyel bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Milli Eğitim Bakanlığı: Yeni Eğitim Sistemi». Brusk ve imza atan diğer 8 kişiye katıl.