Yüz Yüze Eğitim

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafına Serhat ÖZTÜRK bu kampanyayı başlattı

Online eğitim ile anlatılmaya çalışılan dersler verimli olmamasının yanı sıra haksız rekabete yol açıyor. İnternet, telefon, tablet vb. şeylere erişimi olmayan öğrenciler diğer öğrencilerle aynı sınava girecek olmalarına rağmen onlardan geride başlıyor. Geçen günlerde MEB'in yayınladığı rapora göre Şanlıurfa'da 86 bin çocuk çalışma, evlendirilme vb. durumlardan dolayı okulla bağlantısı kesilmiş durumda. Halbuki 1982 Anayasası 'nın 42. Maddesine göre "Kimse, eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz" maddesi halen yenilenen anayasada da bulunmaktadır. Özel okulların eğitime devam edip binlerce çocuğun eğitim hakkından mahrum kalması şu an için sorun teşkil etmese de 10-20 yıl sonrası için büyük bir sorun olabilir. Online eğitimden yararlanamayan binlerce çocuğun içinde nice Gazi Yaşargiller, nice Aziz Sancarlar var ancak dışarıda kafe ve restoranlarda gezen halkımız yüzünden eğitim alamıyorlar. Hepimizin bildiği üzere en büyük savaş cehaletle savaştır. Eğitimin olmadığı bir toplumda cinayetler, kavgalar artmaya toplumun huzuru bozulmaya başlar. Bu yüzdendir ki geleceği inşa edecek olan bizlerin eğitim hakkının kısıtlanmaması adına kafeler vb. yerlerin kapatılmasını, eğitimimize okulda devam etme dileğimizin gerçekleşmesini istiyoruz.

Hem öğretmenler hemde öğrenci ve velileri açısından zorluğu anlatmak için burada bazı haberlere yer veriyoruz :

Yıllardır yüz yüze eğitimle zor eğitilebilen çocukların online eğitim ile eğitilmesini beklemek hayalperestlik, herkesin bu eğitime katılamaması ise acı bir gerçektir. Eğitimde fırsat eşitliği kanununun bir gereği olarak okullar sağlık ve hijyen koşulları gözetilerek açılmalı, okulların açılması durumunda artabilecek vaka sayısını önlemek amacıyla da kafe, restoran, AVM vb. yerler kapatılarak herkesin eşit şartlarda eğitim almasını talep ediyoruz.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.