TEOG BÖYLE OLSUN!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Ben bir 8. sınıf annesiyim. Benim konumumdaki tüm annelerin yaşadığını düşündüğüm kaygı ve soru işaretleri içindeyim.
Öncelikle, önerilen her sistemin kendi içinde barındırdığı avantajlar ve dezavantajlar bulunacağını ve herkesi memnun edecek bir sistem kurmanın mümkün olamayacağının farkındayım.

TEOG sınavı yerine getirilmesi tasarlanan ve test yerine açık uçlu sorularla gerçekleştirileceği söylenen yeni sistemde, her ne kadar ezberciliğin azaltılması, öğrencilerin sınav stresi yaşamamasının hedeflendiği söylenilse de,

-8 yıldır el yazısı ile öğretim gören ve test mantığına alıştırılan öğrencilerin okunaklı olarak cevaplamaları gereken açık uçlu sorularla karşı karşıya kalacak olmalarının çocukların daha çok stres yaşamasına neden olacağını düşünmekteyim. (Benim çocuğum gibi heyecanlı çocuklar için yeni sınav şimdiden travma haline geldi.)

-Bu koşullarda yıl sonunda yapılması düşünülen merkezi ortak bir sınavda; yeni sisteme uygun çalışılabilecek materyalin olmaması, bütün bir yılın konularından sorumlu olmanın ortaya çıkaracağı zorluklar, kağıtları değerlendirecek öğretmenlerin neye göre nesnel davranacakları (Mesela cevap yönergesinde bulunmayan ancak, cevaba eş anlamlı bir sözcük kullanıldığında nasıl değerlendirileceği) , binlerce kağıdın okunmasının alacağı zamanın uzunluğu, ilk okunan kağıt ile son kağıt arasında öğretmenlerin objektif olup olamayacakları da aklıma gelen diğer sorular.

Sonuç olarak, konunun bir an önce netliğe kavuşması dileğimle, liseye geçiş sınavının her dönem sonunda olmak üzere %25 test, % 25 açık uçlu, %25 boşluk doldurma, %25 doğru yanlış olarak yapılmasının bizim çocuklarımız gibi uzun yıllar eğik yazı ile öğretim gören ve teste alıştırılan öğrenciler için daha adil olacağını ve hepimizi daha az strese sokacağını düşünmekteyim. Ya siz…

Bugün Özlem imzanı bekliyor!

Özlem TEZCAN bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Milli Eğitim Bakanlığı: TEOG BÖYLE OLSUN!». Özlem ve imza atan diğer 110 kişiye katıl.