Kampanya Kapatıldı

Tek Alanlı Liselerin Yeniden Tercih Yapmasını İstemiyoruz !

Bu kampanya 77 destekçiye ulaştı

Yeni çıkan kararla tek alanlı liselerin yeniden alan tercihi yapıp farklı okullara gitmesini istemiyoruz. Çoğunuzun bilmediği gibi yeni karar sayesinde tek alanlı ( ÖRN: Sağlık Meslek Liseleri) liselerde okuyan 9. Sınıf öğrencileri yeni çıkan yasayla BIRDEN FAZLA alan seçmek zorunda. Sağlık liselerini örnek alırsak tek sağlık hizmetleri alanı bulunuyor. Bu sayede öğrenciler okullarında bulunmayan alanlarında tercihini yapmak zorunda kalıyor. Eğer tercih yapmazlarsa açıktan okumak zorunda kalıyorlar. Böyle birşeyi ISTEMIYORUZ. Bu okullara gelen öğrenciler 6 7 ve 8. Sınıfta kendilerini belli edip emek ve başarıları sayesinde bu okullara geldiler. Şimdi 9.Sınıf not ortalamalarına gore değerlendirilecekler. Yani TEOG sınavında bu okula gelen öğrencilerden daha az puan alıp, yıl sonu notu fazla olan öğrenciler puanlarının erişemediği okullara gidebilecek. Böyle bir şeyin söz konusu bile olmasini ISTEMIYORUZ. Lütfen ilgili birimlere gönderebilmemiz için bize destek olup, kampanyamızi imzalayınız. Şimdiden herkese teşekkürler. Daha fazla bilgi için kenanatik28@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

Bugün Kenan imzanı bekliyor!

Kenan Atik bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Milli Eğitim Bakanlığı: Tek Alanlı Liselerin Yeniden Tercih Yapmasını İstemiyoruz !». Kenan ve imza atan diğer 76 kişiye katıl.