Kampanya Kapatıldı

TAŞIN TAŞIN NEREYE KADAR ? #kernekanadolulisesitaşınmasın

Bu kampanya 437 destekçiye ulaştı

ÖZET;

Son üç yılda üçüncü kez taşınmayla karşı karşıya bırakılan okulumuz Kernek Anadolu Lisesinin, yeniden taşınmasını istemiyoruz. Her seferinde kurumsal kimliğimize verilen bu zararı önlemek ve yetkilileri bu karardan döndürmek için kamuoyundan İMZA KAMPANYASI İLE BİZE DESTEK VERMELERİNİ TALEP EDİYORUZ.

İlk mezunlarını 2012 yılında veren okulumuz Malatya merkez Anadolu liseleri arasında en başarılı liseler arasındadır. Mezun ettiği öğrenci ile kazanan öğrenci oranı açısından 2014 yılında birinci sırada, 2015 yılında ikinci sırada, 2016 yılında yeniden birinci (2017-2018-2019 yılı ÖSYM tarafından açıklanmadı) olan okulumuz son üç yıldır sürekli taşınmak zorunda bırakılmıştır. Malatya genelinde 20’ ye yakın okul taşınmıştır, ancak Kernek Anadolu Lisesinin bu anlamda yaşadığı sıkıntılar öğrenci ve velilerimizi rahatsız etmenin de ötesine geçmiştir.

2016 tarihine kadar Yavuz Selim Mahallesi TOKİ konutlarında bulunan binada eğitimini sürdürdü. 2016 tarihinde kurum dışı müdahalelerin etkisi ile binada yeni bir İmam Hatip Lisesi açılacak gerekçesi ile okulumuzu bugünkü binasına, yani Karakavak Mahallesi Turgut Özal Bulvarı MAŞTİ karşısındaki Fen Lisesi eski binasına taşındı.

Okulumuz bu binada da rahat bırakılmadı. Geçen yıl (2018) ısrarla tekrar TOKİ konutlarındaki binaya gönderilmek istendi. Gerekçeleri, mahalli yerleştirme sisteminden dolayı TOKİ bölgesinde öğrencilerin gidebileceği lise bulunmaması idi. TOKİ bölgesinde aynı bina içindeyken kapatılan Kayısıkent Lisesini “Yeniden açınız!”, tekliflerimiz de dikkate alınmadı. Okul-Aile Birliği ve Karakavak Mahalle Muhtarlığının ikna çabalarının sonucunda Kernek Anadolu Lisesinin taşınmasından vazgeçildi. Bunun yerine orada Yeşilyurt Anadolu Lisesi adında bir okul açıldı.

Şimdi Kernek Anadolu lisesinin yeniden bulunduğu binadan çıkarılması gündeme alınmış ve ona göre hazırlıklar yapılmaktadır. Yapılmak istenen şu;

Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Sadreddin Konevi Anadolu İmam Hatip Lisesi istenilen öğrenci potansiyelini yakalayamadı, söz konusu bu iki okulu birleştirip Kernek Anadolu Lisesi binasına, Kernek Anadolu Lisesini de Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesinin bulunduğu binaya taşınması istenmektedir.

Bu üç okulu yerinden etmenin gerekçesi hala tarafımızdan bilinmemektedir.

Söz konusu okul taşımalarının gerçekleşmesi halinde binaların kullanım kapasiteleri ve uygunluğu açısından da sıkıntılarla karşılaşılacaktır: Örneğin;

- Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Sadreddin Konevi Anadolu İmam Hatip Lisesinin Kernek Anadolu Lisesi binasında bir araya getirilmesi ile her iki okulun mevcut öğrenci potansiyelleri dikkate alındığında 730 civarında bir öğrenci miktarına ulaşmaktadır ki bu sayısı okulumuzun mevcut öğrenci sayısını da aşarak bina kapasitesinin üzerinde öğrenci yığılmış olacaktır.

-Kernek Anadolu lisesini taşımayı düşündükleri Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi binasının sınıf ve diğer eklentilerin kullanım alanları İmam Hatip lisesi öğrencilerine göre tasarlanmış durumda, örneğin mescit ve Kur'an dersleri derslere uygun düzenlenmiştir.

- Bu bölgede daha fazla öğrenci alacak bir binaya ihtiyacımız var, Denilmektedir. Mahalli yerleştirme ile gelen öğrencilerimizin tamamı TOKİ konutlarında, Şeyhbayram ve Sıtmapınarı’ndan özel servis araçlarıyla gelmektedirler. Mahalleden(Karakavak Mh.) bir tek öğrencinin bile kaydı bulunmamaktadır. Söz konusu bu öğrenciler kendi bulundukları mahallede kalmaları halinde Karakavak bölgesindeki liselerde bir bina sorunu olmayacaktır. Yapılmak istenen, 2023 vizyonun en temel hususlardan biri olan mahalli yerleştirme sistemine de aykırıdır.

Hal böyle iken;

Kernek Anadolu Lisesi üçüncü kez taşınmaya maruz bırakılarak;

Akıllı tahtası olmayan, sınıfları, sıraları, lavaboları ilk ve orta kademe öğrencileri için tasarlanmış, spor salonu ve yeşil alanı olmayan şehrin ana arterinden uzak bir binaya taşınmak isteniyor.

Okul-Aile Birliğimiz tarafından kendi imkânlarıyla son üç yıldan buyana eğitim ve öğretim ortamını iyileştirmek için bina ve bahçe alanında önemli miktarda harcamalar yaparak oluşturmaya çalıştığımız kurumsal kimliğimiz ağır yara alacaktır.

Sürekli taşınma problemi ile karşı karşıya kalan okulumuzun öğrenci ve öğretmenleri bu durumdan son derece tedirgindir.

Öğrencilerimiz arasında “2016 yılında İmam Hatip lisesi açılacak diye bizi oradan çıkardılar. Şimdi  yine İmam Hatip Liselerinin birleştirilmesi gerekçe gösterilerek bizi buradan da çıkarıyorlar.” şeklindeki yaygın kanaat ile öğrenciler, öğretmenler veliler ve kamuoyunda “İmam hatipler ve ötekiler” şeklinde tezahür eden bir ayrışmaya neden olmaktadır.

Bu kararın uygulanması halinde, okulların taşınması sırasında ve taşındıktan sonra mevcut binalarında kurumsal kimliklerini güçlendirmek için binada yapmış oldukları harcamaların tamamı boşa gitmiş olacaktır. Genel bütçeden ve Okul-Aile Birliklerince karşılanan bu masrafların bir kamu zararı olduğu açıktır.

Okulun üçüncü kez taşınması halinde, öğrencilerin, öğretmenlerin, velilerin kamuoyunda Milli Eğitim Bakanlığına ve dolayısıyla devlete olan güveni sarsılacaktır.

Hükümetimizin son yıllarda yaptığı yatırımlarla Malatya'da  bir okul-bina sorunu kalmamıştır. Eğitimle ilgili yaşadığımız sorunlar bütünüyle bir planlama ve yönetim sorunu olarak algılanmıştır. Bu bağlamda okulumuzun son yıllarda maruz bırakıldığı taşınma girişimlerinin bir an önce sona erdirilerek 2023 hedeflerine yoğunlaşılmasını istiyoruz.

Şu soruların ilgililere sorulmasını talep ediyoruz.

Malatya'da son yıllarda yirmiye yakın okulun neden taşındığını?

Taşınan bazı okulların bir yıl sonra neden tekrar aynı binalarına getirildiğini?

Her taşınmanın aynı zamanda bir kamu zararına neden olmasına rağmen neden ısrarla taşınmaların yapıldığını?

Malatya'da bina sorunu olmamasına rağmen bu kadar çok okulun taşınmasının bir planlama hatası olup olmadığını?

Okul taşınmalarının okulların kurumsal kimlik oluşturmalarına büyük zarar vermesine rağmen neden ısrarla gerçekleştirildiğini ilgililere sorulmasını ve okulumuzun üçüncü kez taşınmasının durdurulması  için BİR İMZA İLE DESTEK VERMENİZİ talep ediyoruz.

Bugün Kernek Anadolu Lisesi Öğrencileri imzanı bekliyor!

Kernek Anadolu Lisesi Öğrencileri bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Milli Eğitim Bakanlığı: TAŞIN TAŞIN NEREYE KADAR ? #kernekanadolulisesitaşınmasın». Kernek Anadolu Lisesi Öğrencileri ve imza atan diğer 436 kişiye katıl.