Sürücü Kursu Zorunluluğu Kaldırılsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Merhaba,
Şu an mevcut sistemde, sürücü ehliyeti ( binek araç, kamyonet, motosiklet vs.) almanız için bir SÜRÜCÜ KURSUna kayıt yaptırmanız zorunludur. Kayıt yaptırdıktan sonra yazılı sınav ve direksiyon sınavları yapılmakta, başarılı olanlara da ehliyet hakkı tanınmaktadır. Sürücü kurslarına kayıt olan binlerce insan kursa gittiği veya kursu takip ettiği için değil zorunlu olduğu için bu kaydı yaptırmaktadır. Bununla beraber, zaten yazılı ve uygulamalı olarak sınavı yapılan bir uygulamanın kurs zorunluluğunun olması ayrı bir çelişkidir. Kursa gitmek isteyen, kayıt yaptırıp ders alarak tabi ki ücreti mukabilinde bu hizmetten yararlanabilir. Fakat bunun zorunluluk olması ve hiç ihtiyacı olmadığı halde sınavı geçebilecek binlerce insanın binlerce lira vererek kursa kaydını zorunlu kılmak sosyal devlet anlayışıyla örtüşmemektedir. Dolayısıyla bu ücretler bana uçuk gelmekte ve almak istediğim ehliyeti, maaşımın yarısından fazla olan kurs ücretleri yüzünden alamamaktayım. Talebim şudur: Ehliyet başvurularında, diğer zorunlulukların hepsinin olmasına bir itirazım yok. Sınav ücretleri ve evrak masrafları olması makul düzeyde alınabilir. Ancak SÜRÜCÜ KURSU zorunluluğunun kaldırılmasını talep ediyorum.

Bugün Mahmut imzanı bekliyor!

Mahmut Karagöz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Milli Eğitim Bakanlığı: Sürücü Kursu Zorunluluğu Kaldırılsın». Mahmut ve imza atan diğer 8 kişiye katıl.