OKUL BAHÇEME DEĞİL BOŞ ALANA YENİ OKUL YAP!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Ahmet Barındırır İlköğretim Okulu Çankaya İlçesi sınırlarında Çiğdem Mahallesinde bulunmaktadır ve 4+4+4 sistemine geçmeden önce mahallenin tek devlet ilköğretim okulu olarak ve tam gün ( veya tekli öğretim) hizmet vermekteydi. 4+4+4 sistemiyle birlikte İlkokul olarak belirlendi. Daha sonra mahalledeki velilerin girişimleriyle ilkokul ve ortaokul olarak aynı binada ikili öğretime geçildi.

Okulların 4+4+4 sistemine geçişi planlanırken yakın çevrede okul imkanı olduğunda ayrılacak okullar kategorisine alınan Ahmet Barındırır İlk/Orta okulu mahallede uygun okul arsası olmasına rağmen (13780/3 parsel), bu yönde Ocak-2015’de yaptığımız başvurumuza “maddi imkansızlıklarımızın yetersiz olmasından dolayı planlamaya alınmamıştır” cevabı verilmiştir.

Daha sonra 13780/3 parseldeki okul alanına Anadolu İmam Hatip Lisesi yapılacağı ve 27350 ada da mevcut okulun bahçesine bir okul daha yapılacağı bilgisi alındı.

Bu alan 20 yıldır öğrenciler, veliler, mahalle sakinleri tarafından ağaçlandırılmış bir alan olup öğrencilerin ve mahallenin nefes alacağı bir yeşil alana dönüşmüş durumdadır. Okul yapılması durumunda buradaki yetişmiş yüzlerce ağaç kesilecektir. Ayrıca bir okul için ayrılmış alanda iki okul öğrencilerine hizmet verecek ortak kullanım alanı kalmayacak çocuklarımız adeta bir hapishanede eğitim-öğretim görmek zorunda kalacaklardır.

Mahallemize 2 km mesafede Özel Harekat Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi bulunmaktadır ve kapasitesinin çok altında öğrencisi vardır. Bu nedenle bir lise ihtiyacı bulunmamaktadır.

Mahallemizin okul ihtiyacının ilkokul ve ortaokul için daha acil olduğu ve diğer teknik şartlar dikkate alınarak 27350 Adada bulunan arsa üzerine ikinci bir okul binası yapılmaması, mevcut binanın ilkokul olarak kullanılması, boş bulunan 13780 Ada / 3 parsel üzerine Ortaokul binası yapılmasını istiyorum.

Bugün ÇİĞDEMİM DERNEĞİ imzanı bekliyor!

ÇİĞDEMİM DERNEĞİ bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Milli Eğitim Bakanlığı: OKUL BAHÇEME DEĞİL BOŞ ALANA YENİ OKUL YAP!». ÇİĞDEMİM DERNEĞİ ve imza atan diğer 673 kişiye katıl.