"Okul Öncesi Öğretmenleri Eğitim Fakültesi Mezunudur."

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
Milli Eğitim Bakanlığı ve tarafına Saide Şevval DUMAN bu kampanyayı başlattı

Okul Öncesi Öğretmenleri eğitim fakültelerinde 4 yıl öğrenim görmüş bireylerdir. Okul öncesi dönem çocuğun ileri yaşlarındaki karakterini kazandığı bir dönem olduğu için biz okul öncesi öğretmenleri 4 yıl boyunca çocukların ileri ki hayatını bizim etkileyeceğimizi bilerek ilmek ilmek çocukların hayatını işlemek maksadıyla uğraşmaktayız. Önlisans ve lisans çocuk gelişimciler ücretli öğretmen olarak çalıştırılabiliyorsa eğitim fakültelerinde okul öncesi öğretmenliği bölümü açmak manasızdır. Bu durum bize saygısızlıktır. Ülkemizde birçok okul öncesi öğretmeni atama beklerken çocuk gelişimciler ücretli öğretmen adıyla atanıyor. 4 yıl öğrenim görmüş öğretmenlerin tüm emeği çöp oluyor maalesef ki.

Çocuğunun öğretmenini okul öncesi öğretmeni olarak bilen birçok ailenin aslında çocuğunun öğretmen tarafından yetiştirilmediğini bilmesi gerekir. Nasıl ki bir insanın ameliyatını marangoz yapamıyorsa bu ameliyat için doktor gerekiyorsa bir çocuğu da öğretmen yetiştirmelidir. Aynı şekilde okul öncesi dönem çocuklarını da okul öncesi öğretmenleri yetiştirir, çocuk gelişimciler değil. Lütfen bölümümüze saygı gösterip alanımızı kapatmayın.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.