Niteliksiz okullara yığılma dursun!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Bilindiği üzere bu yıl liseye geçişte adrese dayalı kayıt sistemi ile niteliksiz okullara yerleşildi.Benim okuduğum okul olan Karabağlar Nevvar Salih İşgören Anadolu Lisesi de bu okullardan biri.Okulumuzda 23 tane sınıf olmak üzere bunların 5’i bu yıl dokuzlara ait olacaktı.Yani okulumuzun yaklaşık 170 öğrenci alması gerekiyordu.Lakin bu yeni sistemden kaynaklı olarak nitelikli okullar daha az öğrenci aldığından bizim gibi okullara bir yığılma oldu ve biz bu yıl 400 tane 9. sınıf aldık.Bu nedenle de okulda bazı düzenlemeler yapılmaya başlanacak.Resim atölyemiz sınıfa dönüştürülecek,rehberlik odası kalkacak,laboratuvar kalkacak,öğretmen odası şu anki odanın yarısı genişliğinde bir odaya taşınacak ve en önemlisi de okulumuz mezunlarından Şehid Teğmen Muhammed Cihangir Çubukçu adına açılan kütüphane de sınıfla dönüştürülecek.Kısacası okulumuzda öğrenci için etkinlik içeren bir bölüm kalmayacak.Ayrıca bunların yapılmasına rağmen sınıfların 45 kişinin üzerinde olma gibi bir riski var ki bu da eğitimin kalitesi ve veriminin düşmesi demektir.Sizden isteğim kampanyayı imzalayıp sesimizi duyurmamıza yardımcı olmanız.Bu durum düzelmezse niteliksiz okullardaki eğitimin geçmişten bir farkı kalmamış ve hiç bir yok katedilmemiş olacak.2020-2021 eğitim öğretim yılında da ikili sisteme yani sabahçı-öğlenci sisteme dönüleceği söyleniyor.

Bu soruna önerdiğim çözüm ise nitelikli okulların sınıflarını doldurmasının sağlanması.

Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.