Kampanya Kapatıldı

Nakil Almak İsteyen Öğrenciler Zor Durumda Kalmasın!

Bu kampanya 26 destekçiye ulaştı

Anne veya babanın tayininin başka bir şehire çıkması ya da mevcut okuldan çok fazla uzağa taşınılması gibi mecburi durumlardan dolayı başka bir liseye nakil almak zorunda kalan ve okul taban puanını az miktarlarla tutturamayan öğrencilerin mağdur olmamasını istiyoruz. Özellikle de Türkiye'de Sosyal Bilimler Liselerinin sayısının az olmasından dolayı SBL'den yine SBL'ye nakil aldırmak isteyen ve bu liselerin eğitim düzenlerine alışan öğrenciler KONTENJAN AÇIĞI olmasına rağmen bu okullara birkaç puan yüzünden nakilini aldıramadığı zaman mecburen Anadolu vb. liselere nakil aldırmak zorunda kalıyor. Ayrıca bu öğrenciler,  hazırlık okudukları için başka tür liselerde kendilerinden 1 yaş küçük öğrencilerle okumak zorunda kalıyorlar. Bu nedenlerden dolayı eğitim düzenleri bozulmuş oluyor.

**Bana kalırsa çözüm şudur. MECBURİ SEBEPLERDEN DOLAYI nakil aldırmak isteyen öğrencilerden (özellikle de AYNI LİSE TÜRLERİ ARASI nakil isteyenlerden) ufak puanlarla okulu tutturamayanlar, yerleştirme puanlarına göre yüksekten alçağa doğru sıralanmalı ve kontenjan açıklığı kadar öğrenci,  yüksekten alçağa doğru okula alınmalı.

(örneğin kontenjan açıklığı durumunda, okulun taban puanından -10 puan altına kadar ki y.puanına sahip olan öğrenciler sıralanabilir.)

Bu önerimizin, her okul için kabul edilmesi istenmiyorsa bile en azından Sosyal Bilimler Liselerinin sayısının az olmasından dolayı bu lise türü için geçerli olmasını çok istiyoruz.

Ben bu yazıyı bir Sosyal Bilimler öğrencisi olarak yazıyorum ve Sosyal Bilimler Lisesinden bağımı koparmak istemiyorum. Ben, sadece geleceğimiz için, ülkemizin geleceği için sesimizin duyulmasını istiyorum. Umarım ki bu isteğimizi birileri duyar ve gereği yapılır, teşekkürler...

Bugün Rümeysa imzanı bekliyor!

Rümeysa MERCAN bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Milli Eğitim Bakanlığı : Nakil almak isteyen öğrenciler zor durumda kalmasın!». Rümeysa ve imza atan diğer 25 kişiye katıl.