Mahremiyet eğitimi ilköğretim ders kitaplarında konu olarak yer alsın.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

ÇOCUKTA MAHREMİYET EĞİTİMİ
Mahremiyet eğitimi, cinsel eğitimden daha kapsamlı bir kavramdır. Cinsel eğitim, çocuğun kendi cinselliğini tanıması, gelişim sürecinde cinsellikle ilgili yaşayacağı fiziksel ve duygusal farklılıkları öğrenmesi yanında, anne babasına sorduğu cinsellikle ilgili soru ve cevapları kapsar. Mahremiyet eğitimi ise cinsel bilgilerin yanında daha çok kendisinin ve diğer insanlarının özelinin/özel alanının farkına varması, sosyal hayatın içinde kendi özel alanını koruması, diğer insanların özeline saygı duyması, kendisi ile çevresi arasında sağlıklı sınırlar koyması gibi bilgileri içerir.
Mahremiyet eğitimini alan çocuklar kendi özel alanını bilir, bu alanını korur ve başkalarının özel alanlarına da saygı gösterir. Bu durum, aynı zamanda çocuğun sağlıklı bir kişilik gelişimine zemin hazırlar. Cinsel tacizlerin arttığı günümüzde çocukları korumanın ilk adımı onlara mahremiyet eğitimi vermektedir. Bu eğitim sayesinde onlar kendilerinin ve başkalarının özel alanını korumayı öğrenerek daha sağlıklı bireyler olabilirler.

https://pedagojidernegi.com/cocukta-mahremiyet-egitimi/ sayfasından alınmıştır.

Bugün Mahremiyet imzanı bekliyor!

Mahremiyet Eğitimi bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Milli Eğitim Bakanlığı: Mahremiyet eğitimi ilköğretim ders kitaplarında konu olarak yer alsın.». Mahremiyet ve imza atan diğer 105 kişiye katıl.