Lise taban puanları düşürülsün

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Lise nakillerinde taban puan şartı uygulamasından dolayı ben ve benim gibi mağdur olan birçok yaşıtım istediğimiz okullara çok az bir puan farkıyla ve boş kontenjan olduğu halde geçiş yapamıyoruz. Bu sebeble de çalışarak hakkımızla aldığımız puan doğrultusunda bize puanca yakın olan bir okula değilde daha düşük puanlı okullarda okuma zorunluluğunda kalıyoruz. Örneğin 485 puanlı bir öğrenci 486 puana sahip bir okulda okuma şansını kaçırıyor. Evine uzak istemediği okullarda 4 yılını geçirmek zorunda kalıyor ve belki de bu durum derslerindeki başarısına bile yansıyor. Sonuç olarak taban puanın çok az altında olan öğrencileri okulların bünyesine alması okulun başarı durumunu düşürmez aksine öğrenci çalışarak kazandığı puanın hakettiği okulda hevesle okuyacak, daha iyi bir eğitim hayatına sahip olacaktır. Görüşlerim bu şekilde. Meb'in bu hususta gerekeni yapmasını okulların taban puanlarını birkaç puan esnetmesini arz eder teşekkür ederim.

Bugün Sude imzanı bekliyor!

Sude Şahin bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Milli Eğitim Bakanlığı: Lise taban puanları düşürülsün». Sude ve imza atan diğer 8 kişiye katıl.