Karşıyaka Halk Kütüphanesi Geri Açılsın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
Milli Eğitim Bakanlığı ve tarafına Gürkan Işık bu kampanyayı başlattı

Karşıyaka çarşının içinde, Migros marketinin yanında Karşıyaka Hoca Mithat İlçe Halk Kütüphanesi. Karşıyaka Halk Kütüphanesi aslında iki katlı idi. Birinci katı milattan kalma kitapların raflarının bulunduğu kısım. İkinci kat ise, üniversiteye hazırlanan öğrencilerin konsantrasyon ve yardımlaşma ile ders çalıştıkları bir ortamdı.

İnanın ki, o 2. kat maddi durumu dershaneye gitmeye elvermeyen öğrenciler için bir nimetti. Öğrenciler çözemedikleri soruları, konuları fısıldaşarak birbirine izah ediyor. Resmen ücretsiz bir dershane işlevi görüyordu. Ve inanın ki, 2. kattaki ders çalışma ortamından istifa eden kişiler ile 1. kattan istifa eden kişilerin sayısını oranlarsak, bu oran 100/1'dir.

Lakin! Alaybey'deki bir çocuk kütüphanesi "depreme dayanıksız" teşhisi ile yıkılmış! Bu yıkılan kütüphanenin kitapları da, Karşıyaka Halk kütüphanesinin 2 katına öğrencilerin ders çalıştıkları kısma yığılmış. Öğrencilerin ders çalışmasına engel olunmuş.

Karşıyaka Halk kütüphanesinin ikinci katının tekrardan öğrencilerin hizmetine açılmasını talep ediyoruz! Yüzlerce öğrencinin gelip yararlandığı, beyin fırtınası yaptığı bu İlim yuvasını biz geri istiyoruz! Buradan yetkili şahıslara, kurumlara ve mercilere sesleniyoruz. Bu kampanyayı gören herkes bize destek olmalıdır.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.