AileOlmakİlİçiEşDurumuMağdurlarınınDaHakkıdır

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Yılda iki kez yapılan mazerete bağlı tayinlerde il içi eş durumu tayin isteyen öğretmenler hep mağdur olmaktadır. Özellikle il merkezlerinde yığılmanın fazla olduğu sınıf öğretmenliği gibi branşlarda tayin olup eşinizin yanına gelmek mümkün değildir. Her yıl Ağustos ayında yapılan eş durumu tayinlerde il dışından tayin isteyen öğretmenlerin tayinleri illerde ve ilçelerde açık norm bulunmamasına rağmen İL EMRİ uygulamasıyla yapılmaktadır. Yani örnek vermek gerekirse Adana'dan Antalya merkez Muratpaşa ilçesindeki eşinin yanına tayin isteyen bir öğretmen o ilçede ya da o ilde tercih edebileceği açık kadro olmamasına rağmen aile birliği sağlanmak adına tayini,eşinin bulunduğu ile ve ilçeye yapılmaktadır. Fakat aynı il sınırları içinde olmalarına rağmen aralarındaki uzaklık 350 400 km leri bulan eşlerin tayinleri aynı ilde olmaları gerekçe gösterilerek yapılmamaktadır. Ve üstelik il emri ile başka ilden gelen öğretmenler norm fazlası yani ihtiyaç fazlası oldukları için boşalan kadrolara dağıtılmaktadır. Bu durumda il içinde hiç bir okulda boşluk kalmamaktadır. Her yıl Mayıs ayında İl içi isteğe bağlı tercih zamanında da il içi tayin isteyecek öğretmenlere boş kadro kalmamaktadır. İl dışından gelen öğretmenin aile birliği ne kadar önemliyse İL İÇİNDEKİ öğretmenin aile birliği de o kadar önemlidir. AİLE OLMAK İL İÇİ MAĞDURLARININ DA HAKKIDIR...! Çözüm: 1) İl emri uygulaması gibi İl içindeki eş durumu tayini isteyen öğretmenlere İLÇE EMRİ uygulaması yapılmalı. 2) İl içinden eş durumu tayin isteyen öğretmenlerin tayinleri en fazla 50 km çapındaki bir alan içinde yapılmalı.

Bugün Ahmet ufuk imzanı bekliyor!

Ahmet ufuk ÖZDEMİR bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Milli Eğitim Bakanlığı, İsmet Yılmaz, Yusuf Tekin, Hamza Aydoğdu : AileOlmakİlİçiEşDurumuMağdurlarınınDaHakkıdır». Ahmet ufuk ve imza atan diğer 562 kişiye katıl.