İlkokullarda Özsaygı Dersi Verilsin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Ülkemizde hergün artmakta olan suç oranlarını nefret söylemleriyle,sokağa dökülmekle,tepki göstermekle aşağı çekemiyoruz.

Son on yılda kadına şiddet,cinayet,vücut dokunulmazlığı ihlali,hırsızlık oranları gittikçe artmakta.Cezaların caydırıcısı olması konusunda büyük bir talep var.Hergün okuduğumuz vahşetler yüzünden idam cezası dahi gündeme geldi.Cezalar elbette caydırıcı olmalı ancak kayıplar yaşandıktan sonra suçlunun aldığı ceza ne sevdiklerimizi ne kayıplarımızı geri getiriyor.En başta suç oranlarının neden bu kadar yüksek olduğunu ve bu suçları işleyebilecek sağlıksız insanların nasıl bu hale geldiğinin kökenine inmeliyiz.Bilinçli,vicdanlı bireyler yetiştirmek hem aile hem okul sorumluluğunda olmalı.İlkokulda temel eğitimde “özsaygı” dersleri verilmeli.Türkiye’de özsaygı dersi sadece bir kaç özel okulda alternatif sağlık,insan potansiyeli,hümanistik psikoloji eğitimi almış,Kuraldışı Yayınları’nın sahibi Nil Gün tarafından verilmiştir.Bazı Avrupa ülkerinde okul müfredatında olan özsaygı kavramı,kişinin kendi özüne duyduğu saygı ve sevgi,hem başkalarını hem kendini alçatlamaktan hoşlanmama duygusudur.

En başta kendine saygı duymayan birey çevresinde hiçbir canlıya,ideolojiye,nesneye saygı duyamaz.Saygı duymayı,kabullenmeyi bilmeyen insanların çoğunlukta olduğu toplumlarda farklılar gizlenmeye,tepki görmemek için saklanılmaya çalışılır.Kendi inancına inanmadığı için insan öldüren,kendi gibi giyinmediği için insanları aşağılayan,kendi değerlerine ters düştüğü için başkalarını ötekileştiren insanların olduğu bir toplumda suç oranlarının yüksek olması kaçınılmaz bir gerçek.

Hem kendini hem kendisinden farklı olanları seven,dünyaya zenginliğin farklılıklarla geldiğini bilen ve saygı duyan,sınırlarını bilen,kimse bilmese dahi kendisine duyduğu saygıdan ötürü ahlaki sorumluluklarını yerine getiren bireyler yetiştirebilmek için özsaygı kavramı hayatımıza girsin.

Bugün Emel imzanı bekliyor!

Emel Özyılmaz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Milli Eğitim Bakanlığı : İlkokullarda Özsaygı Dersi Verilsin». Emel ve imza atan diğer 10 kişiye katıl.