Her öğrenciye ulaşılabilir internet imkanı sunulmalıdır.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafına Recep Fidan bu kampanyayı başlattı

Bilindiği üzere 2019 yılının son dönemlerinde Çin'de başlayan daha sonra pandemi halini alıp tüm dünyayı etkileyen ve 11 Mart 2020 tarihinde ülkemizi de etkisi altına alan, 14 mart itibariyle okullarımızın kapatılıp online eğitime geçilmesi ile ilerleyen bir soruna dönüştü. Bilindiği üzere Türkiye Cumhuriyeti olarak çok sayıda önlem ve teşvik yoluyla ülke olarak bu zor durumdan en az hasarla kurtulmaya çalışıyoruz. Ancak çok önemli bir sorun ile ilgili çok gerekli bir adımın atılması gerekmektedir. 2019-2020 eğitim döneminde tecrübe ettiğimiz online eğitimde karşılaştığımız en önemli sorunlarımızın başında özellikle ekonomik olarak dezavantajlı durumda bulunan öğrencilerimizin internete ulaşımının olamayışıdır. Bu süreçte Milli Eğitiim Bakanlığı olarak internet sağlayıcı bir firma ile anlaşma sağlanarak öğrenci velilerine ( ailelerine ) ucuz ve sınırsız internet verilmesi gerekmektedir. Bu dezavantajlı öğrencilerimizin akranları ile arasındaki makasın daha fazla açılmaması hatta daraltılması için böyle bir adımın gerekli olduğuna inanıyorum. Biz öğretmenler olarak bu konuda elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız ancak bazı evlerde birden çok öğrencinin bulunması, bazılarının ortaokul ve lise düzeyinde olması ilkokul düzeyindeki öğrencilerin internet yetersizliğinden dolayı ihmal edilmesine sebep olmaktadır. Geldiği günden bu yana eğitim adına güzel işler yapmaya çalışan bakanımızın bu konuya da göz yummayacağını düşünüyorum.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.