Geçiş hakkımızı istiyoruz

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Sağlık meslek liselerinde ismi 'sağlıkçı' sıfatlıyla okutulan staja çıkarıldığında hiçbir vasfı olmayan bu öğrencilerin, okulda 'kimya biyoloji..' gibi hiçbir kültür dersi almayıp meslek dersi adı altında okutulan hiçbir dersi stajda uygulamasına izin verilmediği bunun yanı sıra Anadolu ve fen liseleriyle aynı sınava tabii tutulduğu bu sistemde çocuklarımızın harcanmasını istemiyoruz. Bu vatan toprağında büyümüş, vatana millete faydası olacak binlerce hatta milyonlarca sağlık meslek lisesinde okuyan başarılı gençlerin köreltilmesine izin vermeyeceğimiz gibi tüm veliler ve öğrenciler olarak bu konunun peşinde olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Sadece lise çıkışlı birinin 'hemşire, ATT, ebe' olamayacağının bizlerde farkındayız. Fakat öğrencilerimizin ellerinden alınan 'geçiş hakkı ve ek puan' gibi avanjlarının geri verilmesini talep ediyoruz. Hiç kimse 4 sene bir lise okuyup sonunda kadrosu bile belli olmayan, okulda kültür dersi görmediği halde tüm liselerle aynı sınava tabi tutulamaz. Gerekli hakların geri getirilmesini talep ediyoruz.

Bugün Gizem imzanı bekliyor!

Gizem Turan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Milli eğitim bakanlığı: Geçiş hakkımızı istiyoruz». Gizem ve imza atan diğer 175 kişiye katıl.