Lise Nakillerindeki Taban Puanı Sorunu

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Milli Eğitim Bakanlığı geçen sene lise nakillerinde uygulanan taban puan uygulamasını kaldırmıştı. Yani lise nakillerinde sadece boş kontenjan aranıyordu. Bu da çok büyük haksızlıklara yol açtı. Bazı öğrencileri 100 küsür puan üzerindeki okullara dahi kayıt olabildi.

Peki bu çocuklara fayda mı sağladı ? Elbette hayır. Bu şekilde nakil olan bir çok öğrenci ya sınıfta kaldı, ya çok kötü notlar aldı ya da tekrar nakil ile başka okullara geçmeye çalışıyor. Yapılan büyük bir saçmalıktı.

Peki bu seneye gelindiğinde ne oldu ? Danıştay ‘dur’ dedi. Milli Eğitim Bakanlığı da Danıştay’ın bu kararına uydu ve artık lise nakillerinde taban puan şartı aranmakta. Peki nedir bu taban puan şartı?

Lisede bir okula nakil başvurusunda bulunabilmek için başvurulacak okulda boş kontenjan olmalı ve öğrencinin Yerleştirmeye Esas Puanı (YEP), okulun puanına eşit ya da okulun puanından yüksek olmalı. Bu 2 şartı da öğrencinin taşıması gerekiyor ki nakil başvurusunda bulunulabilinsin.

Şimdi diyelim ki 475 puan çeken bir öğrenci kendi ilindeki bir fen lisesine girebiliyor ve babasının nakli başka bu ile çıkıyor ve oradaki en düşük fen lisesinin taban puanı 485 bu yüzden bu çocuk fen lisesine giremiyor ve büyük haksızlıklara yol açıyor. Bu sadece fen liseleri için değil tüm liseler için geçerli aslında ...

Ya başka okula geçerken 5 ya da 10 puan inisiyatifi kullanılsın .

Ya da sadece fen liseleri arasında (arasında 50 puanlık fark olan fen liseleri değil )olsun.

Cünkü başka çocuklar 0.5 ya da 0.6 puanla çocuk başka okula nakil isteyemiyor ve bu gerçekten çok gıcık bir durum.

Bizim istediğimiz şey başka okula nakil isterken 5 ya da 10 puan inisiyatifi kullanılsın. Çünkü diğer türlü hem çocuklar zorlanıyor hem de adapte olamıyorlar ama dediğimiz gibi yapılırsa eğer çocuklar hem zorlanmazlar ve çok küçük farklarla giremedikleri okula girebilsinler.

Bu kampanyayı izalayarak birçok çocuğun daha iyi eğitim almasını sağlayabilirsiniz.

Bugün Cansu imzanı bekliyor!

Cansu Güneş bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Milli Eğitim Bakanlığı : Fen Lisesi Nakillerindeki Taban Puanı Sorunu». Cansu ve imza atan diğer 19 kişiye katıl.