Eğitim sisteminde değişikliğe gidilsin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Merhaba ben bu sene üniversite sınavına hazırlanıyorum ve bu gerçekten çok zor. Bu zorluğu bizden sonraki insanlar yaşamasın diye de elimden geldiği kadar bişeyler yapmaya çalışcam. Bu yüzden bu yazıyı yazmak istedim. Belki yetkili birine sesimi duyururum hiç olmadı düşüncemi insanlarla paylaşıp benim gibi düşünen bir kitle oluştururum.
Mağlesef ki sınavlar ülkesinde yaşıyoruz ve her zaman çok çalışmak zorundayız. Hem psikolojik olarak hem bedensel olarak bu kadar yoğun çalışmak biz öğrencileri gerçekten yıldırıyor. Bunun en büyük sebebi de sevmediğimiz, ilgimizim olmadığı şeyleri sürekli öğrenmeye çalışmak. Okulda çoğu insandan 'bunu neden öğreniyorum?' sorusunu duyuyoruz. Ve öğrenilen bir çok şeyin sebebi yok.
Tüm bunlar yerine öğrencileri daha çok ilgi alanlarına yönlendiren, onlara laboratuvara girdiklerinde 'Ona dokunma bozarsın' demek yerine o aletleri bozcak olsa bile kullanmasına müsade eden, doğa hakkında bir yığın bilgiyi sürekli yazdırmak yerine onlara bu güzellikleri göstermeye çalışan, onları ezber makinası gibi görmeyip istedikleri alanda işlerine yarayacak şeyleri öğreten, öğrencinin yapamadığı şeyi yaptırmaya çalışan değilde yapabildiği şeyi daha iyi nasıl yapabilir diye düşünüp geliştirmesine yardımcı olan, en önemlisi de onların düşüncelerine gerçekten önem veren bir eğitim sisteminin hepimiz için daha iyi olabileceğini düşünüyorum.
Şuan içinde olduğumuz bu sistemde öğrenci sürekli bir stres sürekli bir yük altında kalıyor. Kendini geliştirmek için geleceğe umutla bakmak yerine çoğu öğrenci kaygıyla bakar olmuş. Hayatını bir sınava bağlamak çok zor. Yada bir sınav yüzünden yıllarını kaybetmek. Bu yüzden eğitim sistemimizde büyük bir değişime gidelmeli. Belki bu değişim bana yetişmeyecektir ama en azından ülkemizde yetişecek insanları bu kadar stres olmadan iyi oldukları konuda daha iyi yapmaya çalışırsak işini seven mutlu bireylerle dolu yeni bir Türkiye olabiliriz.
Sizden istediğim sadece bilinçlenmek. Gerisi zaten gelir. Eğer eğitim sistemimizi doğru bir şekilde değiştirirsek çok hızlı gelişeceğimize eminim.
  Geleceğin güvencesi sağlam temellere dayalı bir eğitime , eğitim ise öğretmene dayalıdır.-M.Kemal Atatürk-

Bugün Serra imzanı bekliyor!

Serra Şentürk bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Milli eğitim bakanlığı: Eğitim sisteminde değişikliğe gidilsin». Serra ve imza atan diğer 29 kişiye katıl.