KPSS'nin geçerliliği uzatılsın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Merhaba, ülkemizde öğretmen olmak çok sancılı bir süreç haline geldi. Öğretmenin kaliteli olması hepimizin dileği fakat şöyle bir gerçek var ki; öğretmen adayları Kpss sürecinde dersaneye gitmek zorunda, onlarca kitap, eğitim cd'si vs. almak zorunda, 3 oturum sınav ücreti ödemek zorunda, sınav için kalacak yer, sınavdan sonra mülakat için yol ve kalacak yer masrafını (Türkiye'de yalnızca 7 ilde mülakat yapıldı ve insanlar mülakat için onlarca km. yol katettiler) ayarlamak zorunda derken öğretmen adayları bu sancılı süreç içerisinde, bir de zaten para kazanmıyorken, hatırı sayılır miktarda harcama yapmak durumunda kalıyorlar. Peki kazanamadığımız! işin aslında ise 450.000 öğretmen adayı arasında tercih yaptığımız 20 okula ( hepsi 1 kişi alıyor) yerleştirilemezsek ne oluyor? Öğretmenler için bu işkence tekrar başlıyor, atamalardaki sistemsizlik nedeniyle ataması yapılamayan öğretmenler, Kpss puanı yalnızca 1 yıl geçerli olduğu için, bir sonraki sene bu sınavlar için aynı harcamaları tekrar yapmak durumunda kalıyorlar, ki bir çoğu yapamıyor, çünkü zaten gelir yok.  Bu sebeple milyonlarca nitekli öğretmenin atanamadığını düşünüyorum ve devamında ise öğretmen arkadaşlarımızın gitgide bozulmuş bir ruh haline sahip olduklarını görüyoruz ve dahası maalesef intahar haberlerini alıyoruz. KPSS'nin geçerlilik süresinin uzatılmasıyla bu mağduriyetin önüne geçileceğini düşünüyorum. Ha, bir çoğunuz bu sistemin yeni atanacak öğretmenlerin önünü kapatacağını söyleyebilir. Ben de diyorum ki işin o kısmını sayın yetkililerin düşünüp buna göre bir düzenleme yapacağından şüphem yok ve eğer bu konu üniversitelere öğretmen alımının sınırlandırılması şeklinde çözümlenirse atama sürecinin de daha problemsiz bir sürece dönüşeceğini düşünüyorum ki bu sayede gençler mezun olduktan sonra hayal kırıklığı yaşamamış olurlar. Çocuklarınızı emanet ettiğiniz öğretmenlerin ruh hallerinin daha sağlıklı olması için bu projeye destek verirseniz sevinirim. Teşekkür ederim.

Bugün Irem imzanı bekliyor!

Irem Sever bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Milli Eğitim Bakanlığı Cumhurbaşkanlığı Başbakanlık: KPSS'nin geçerliliği eskiden olduğu gibi 2 seneye uzatılsın.». Irem ve imza atan diğer 23 kişiye katıl.