Anadolu Liselerine Ve Öğrencilerine Bu Kötülüğü Yapmayın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Önümüzdeki yıl yürürlüğe girecek karar ile lise'ye geçecek olan öğrenciler'in çoğu evlerine  yakın olan okullardan birine yerleştirilecek. Bu durum karşısında en çok etkilenen okullar Anadolu liseleri olacaktır şüphesiz .Çünkü nitelikli okul olarak değerlendirilmeyen bazı Anadolu liseleri geçtiğimiz yıllarda 400-440 puan arası öğrenci alırken bu sene bu okullara girmek isteyen öğrencilerin sınava bile girmesine gerek yok .Evlerinin yakın olması yeterli. Bu durum karşısında  liselerin müdüriyetleri ellerinden geleni yapmaktadır.Hem  öğrenci ailelerinin hem öğrencilerin mağdur olduğu bu durum karşısında yetkililerin gereğini yapmasını beklemekteyiz.

Örnek olarak bakınız : İstanbul ili Bağcılar ilçesinde bulunan Akşemsettin Anadolu Lisesi'nin geçtiğimiz yıl taban puanı 444 olarak belirlenmişti ve 170 ile 180 arası öğrenci alırken bu yıl bu sayı'nın 600 civarına çıkabileceği söyleniyor.

Eğer böyle bir şey olursa okulda laboratuvarlar sınıf olarak kullanılacak ve gerçekten çok niteliksiz bir eğitim söz konusu olacaktır.

Lütfen sizde bir imzayla destek olun eski sisteme geri dönülsün,  Anadolu Liselerine dokunulmasın .En azından bahsetmiş olduğum Akşemsettin Anadolu Lisesi gibi liselerin  alacağı öğrenci sayısı sabit kalsın.

Bugün Abdulselam imzanı bekliyor!

Abdulselam Günde bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Milli Eğitim Bakanlığı: Anadolu Liselerine Ve Öğrencilerine Bu Kötülüğü Yapmayın». Abdulselam ve imza atan diğer 44 kişiye katıl.