Açık Lise Sınav Tarihlerinin İleriye Alınması

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Açık Öğretim Lisesi örgün eğitim/öğretime devam edemeyen vatandaşlarımızın diploma alabilmesi için önemli bir fırsattır. Ne var ki sistemde ders seçme tarihi ile sınav tarihleri arasındaki süre sınavlara hazırlanmak için yeterli değildir. Üstüne kitapların dağıtımı ders seçiminden haftalar sonra yapılmaktadır. Amacımız bu sürecin düzenlenmesiyle Açık Lise öğrencilerinin mağdur edilmemesidir.

Ayrıca 2017-2018 akademik yılı başladıktan sonra bazı ders kitaplarının toplatılması, bir öğretmenle sınıf içinde okula devam edemeyen açık lise öğrencilerinin zorlanmasına neden olmaktadır. Her ne kadar ders kitapları internette bulunsa da takdir edilmelidir ki ekran üzerinden ders çalışmak zor, o kitapları teker teker bastırmak pahalıdır. İkisini de yapamayan, yapacak durumu olmayanlar göz ardı edilmiştir.

Ziraat Bankası'na para yatırılarak yapılan kaydın hemen ardından ders seçme sisteminin açılması ve öğrencinin hangi dersleri alacağına karar vermesi öğrencinin sınava hazırlanma sürecini rahatlatacaktır.

Örneğin12 Eylül 2017 tarihinde gerekli ücreti yatırmama rağmen ders seçimimi 18 Ekim'e kadar yapamadım. Ders seçimimi yaptıktan sonra kitapların gelmediğini ve gelmelerine en az 2 hafta daha olduğunu öğrendim. Hala elimde ders kitapları yok. Yardımlarınızı bekliyoruz.

Konuyu inceleyerek gerekli değişimlerin yapılmasını ister, saygılarımla arz ederim.

Bugün İris imzanı bekliyor!

İris Kirac bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Milli Eğitim Bakanlığı: Açık Lise Sınav Tarihlerinin İleriye Alınması». İris ve imza atan diğer 275 kişiye katıl.