240 Bin Baraj Sıralaması Kalksın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

ÖĞRETMENLİĞE LYS KISTASI: Beden eğitimi, spor öğretmenliği, kimya öğretmenliği, okul öncesi öğretmenliği gibi bütün Avrupa’da öğretimin en iyi olduğu üniversitelerde el üstünde tutulan bir program, özel eğitim öğretmenliği gibi programlar birinci aşamayla öğrenci alıyorlar. Biz önce birinci aşama ile öğrenci alan öğretmenlik programlarını artık ikinci aşamaya nakletme kararı aldık. YGS puanları ile öğrenci alan bu programları LYS puanlarına naklederken YGS’deki test içeriklerini dikkate alacağız. Matematik ağırlıklıysa ikinci aşmada matematik ağırlıklıya çevirdik. Bir de başarı sıralaması şartı getirdik. Bu başarı sıralaması şartı da 240 bin. 240 binden aşağısının artık bu programlara girmesi söz konusu olmayacak.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç

Bugün deniz imzanı bekliyor!

deniz ildeniz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Milli Eğitim Bakanlığı: 240 Bin Baraj Sıralaması Kalksın». deniz ve imza atan diğer 3.893 kişiye katıl.