2018 LGS YERLEŞTİRMELERİ BAŞTAN YAPILSIN

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Niteliksiz okul tercihlerinde diploma notları 90 üzeri olup da açıkta kalan öğrenciler olduğu için yerleştirmelerin yeniden yapılması gerektiğini düşünüyorum. Sistemde okul değişikliği yapmayanlara öncelik tanınıyor ve bence bu yanlış. Sistem ilk kez bu sene deneniyor ve benim 2 yıl önce okul değiştirmem açıkta kalmama sebep oluyor. Okula yerleşmemiz için bir cok faktöre bakılıyor ancak öncelikli olarak diploma notuna bakılmalı. Diyelim ki aynı okulu tercih eden iki öğrencinin diploma notları aynı , işte o zaman devamsızlığa ve diğer faktörlere bakılmalı . bu faktörler arasında devamsızlık veya disiplin suçları olabilir fakat yaş ve okul değişikliği olmamalı. Böyle olunca diploma notu 75 olan öğrencinin girdiği okula , çalışıp çabalayan ve diploma notunu 95 yapan öğrenci giremiyor ve açıkta kalıyor. Öğrencide çalışma hevesi, okula ve öğrenmeye isteği kalmıyor. Lütfen bir çare bulun.

Bugün Uluhan imzanı bekliyor!

Uluhan Baygül bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Milli eğitim bakanlığı: 2018 LGS YERLEŞTİRMELERİ BAŞTAN YAPILSIN». Uluhan ve imza atan diğer 23 kişiye katıl.