0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ücretli öğretmenlere yönelik politikaları iyice sömürüye dönüştü.

MEB’in öğretmenlik mesleğini güvencesiz hale getirme işlemi şöyle başlamıştı; Kadrolu öğretmenlikten KHK ile vazgeçerek sözleşmeli öğretmenliği icat etti. Bakanlık, atama yapmak yerine boş kalan kontenjanları doldurduğu ücretli öğretmenlere uyguladığı ücret politikası ile kölelik düzenini getirdi.

Haftada 30 ayda 120 saat çalışan bir ücretli öğretmene bin 211 tl veriliyor dahası Sosyal güvencesi olmuyor.

Ücretli öğretmenlerde Kadrolu Öğretmenlerle aynı işi yapıyorlar ve aralarındaki fiyat farkı 2 bin 400’e ulaştı, sosyal güvencesizliği de cabası. Bakanlığın 1 öğretmenden Ayda yaptığı maaş karı 2 bin 400 lira, 150 binden fazla ücretli öğretmenin çalıştığı ülkemizde 4,5 katrilyon “kar” yani yenilen hak demektir.

Bu kadar ücretli olduğuna göre bu kadar öğretmen açığı vardır.

En saygın mesleklerden biri olan Öğretmelik üzerinden bakanlığın yaptığı “tasarrufa” DUR DE!

Ücretli öğretmen sayısı azaltılsın, atama yapılsın ve geri kalan boşluklar için ücretli öğretmenlere gerçek hakları verilsin!

Bugün Ezgi imzanı bekliyor!

Ezgi Eşlik bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Milli Eğitim Bakanlığı: Ücretli Öğretmenlik ya Hakedildiği gibi olsun ya da Bakanlık gerekli atamayı yapsın». Ezgi ve imza atan diğer 986 kişiye katıl.