Özel okullardaki öğrencilere dayatılan “yemek zorunluluğu” son bulsun.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
Milli Eğitim Bakanlığı ve tarafına Seden Boyalikli bu kampanyayı başlattı

Bizler bilinçli ,sorgulayan ,araştıran anneler olarak çocuklarımızın sağlıklı gelişimine yüksek öncelik veriyoruz .
Çocuklarımızın Zihinsel -fikirsel gelişimi kadar sağlıklı gıdaya erişimine de aynı hassasiyetle yaklaşıyoruz
GDO , katkı maddesi , pestisit (kimyasal kalıntı) içermeyen gıda tüketebilmesi adına evlerimizde ve sosyal yaşantımızda gerekli düzenlemeleri yapıyor ve çocuklarımın temiz ve sağlıklı beslenmesini sağlıyoruz ancak çocuklarımızın ençok vakit geçirdiği yer olan okulda da beslenmelerinin aynı temiz ve zehirsiz içerikle;margarin ve çiçekyağı kullanılmadan ,zeytinyağı ve tereyağı ile pişirilen ,organik ve/veya biyolojik tarım sertifikalı ürünlerle hazırlanmış mevsim ürünleri(dondurulmus ya da konserve olmayan) ile mümkün olduğunun net bir şekilde farkındayız.

Oysa ki sağlık sorunu olmayan bir cocuğun  bile -özellikle de en çok zamanını gecirdiği ve 3 öğün yemek yediği okulda- yukarıda detayı verilmiş gıdalarla beslendiğinde hayatının ilerleyen dönemlerinde sağlık sorunu ile karşılaşacağı çok açıktır .
CHP Milletvekili Sn. Levent Gök’ün Milli Eğitim Bakanımız Sn. Ziya Selçuk tarafından cevaplanması istemiyle verdiği soru önergesinde aşağıda belirtilen maddeye sayın bakanımızın verdiği cevap” yemek uygulamasının zorunlu olmadığı “ şeklindedir
“Özel okullarda yemeğin zorunlu tutulmasının hukuki dayanağı nedir? Özel okullara bu yetki hangi kanun veya yönetmelik tarafından tanınmaktadır?”
Sonuç olarak yıllık ortalama 6000-7000 lira rakamlar ödediğimiz özel okul yemeklerinin biyolojik tarım ve /veya organik tarım sertifikalı olmasını ,diğer yandan da yemek satınalmak istemeyen velilere okulun kendi özel sözleşme maddelerini mesnet göstererek baskı yapmamasını istiyoruz; unutmayalım ki sözleşmeler hukuk çerçevesinde olmak zorundadır.
Velisi bulunduğu öğrencinin yemek tedariğini kendi yapmak isteyen veliler de okulun belirleyeceği hijyen ,düzen kosullarını mutlaka sağlamalıdır.
Bir konunun da önünü şimdiden kesmek faydalı olacaktır;bazı okullar yemek ücretini ayrıca açıklamayıp ,eğitim ücretine dahil etmektedir. Bu çerçevede buna da düzenleme gelmelidir.

Lütfen özel okullar öğrenci yemeklerinden kar etme tavrından vazgeçsin,çocuklarımızın sağlığı bir gelir unsuru olmasın!!!!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.