Öğretmen istihdamı 60 bin olsun.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.
1.000 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın öne çıkarılan kampanyalarda yer alma ihtimali artar.
Milli Eğitim Bakanlığı ve tarafına Musa Kazım DOĞAN bu kampanyayı başlattı

Öğretmen atamaları için gerekli bütçe ayrılmadı. Yaklaşık 90 bin kişilik bir öğretmen ihtiyacı varken 20 bin kişilik bir atama yapılması eğitim sisteminin öğretmen ihtiyacını karşılamamaktadır. Öğretmen olmak için eğitim alan ve kendisini bu yönde hazırlayan binlerce öğretmen adayı, gerekli atamalar yapılmadığı taktirde başka bir meslek ile nasıl uğraşabilir? Sonuçta bu insanlar yıllardır öğretmenlik için kendilerini hazırlamaktadır. Ayrıca MEB atamalarının bu kadar düşük olması özel sektördeki mobbing uygulamalarını da artırmaktadır (Örn. İş bulma noktasında sorun yaşayan öğretmen adayları düşük ücretlere ve ağır şartlar altında çalışmaya mecbur kalmaktadır. Özel kurum yöneticileri de bunu fırsat bilmektedir).

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Milli Eğitim Bakanımızın bu konuda hassasiyet gösterip öğretmen atamalarını 20 bin kişiden 60 bin kişiye çıkarmasını beklemekteyiz. Her ne kadar bütçenin azlığı öne sürülse dahi biz inanıyoruz ki; Türkiye Cumhuriyeti, 60 bin öğretmen adayını mesleklerine kavuşturacak güçlü ekonomiye sahiptir.

Güçlü eğitim, güçlü bir ekonomi demektir. Ekonomi, eğitimi ne kadar destekler ise eğitim de ekonomiyi o kadar destekleyecektir.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.