Türkiye'deki eğitim sistemine düzenleme

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Biliniyor ki Türkiye'de eğitim sisteminde son zamanlarda büyük bir değişikliğe gidiliyor.

Yapılmaya çalışılan onarımlar ve düzeltmeler her ne kadar iyi niyetle yapılsa bile bunun acısını bölüm seçmiş lise öğrencileri çekiyor.

Örneğin bir dil öğrencisi, 11. ve 12. sınıfta hiçbir türlü matematik, fizik, kimya ve biyoloji dersi işlemiyorken TYT sınavında bu derslerden sorumlu tutuluyor.

Oysaki bir dil öğrencisinin sorumlu olması gereken dersler Türkçe-Sosyal'den başka dersler değildir.

Ve bunu bir de 12. sınıfa giden 6 ay sonra 2 yıldır görmediği derslerden sorumlu olacağı sınava girmesi gereken öğrencilere sorun.

Eski sistem YGS'ydi ve sözel öğrenci sadece Türkçe-Sosyal'den sorumluydu. Diğer dersler sadece ek puan kazandırıyor, YGS-3'den sınava girenlerin puanını matematik sadece ama sadece %7 etkiliyordu.

Buna bakılarak matematik dersi görmeyen bir öğrenci için matematiğin puanını çok etkilememesinin doğruluğunu kanıtlayabiliriz. Yeni sistemde ise bu oran çok ama çok arttı ve öğrencilerden maddi yeterliliği olanlar özel ders almak zorunda bırakıldı. Olmayanların ne olacağı hala meçhul.

Bizim dileğimiz, öğrenciler olarak, tüm lise öğrencilerinin bölümlerine özgü bir şekilde tasarlanmış, ilk oturumunda "işlemediği derslerden muaf olacağı" ve müfredat çerçevesi içerisinde hiçbir dershane zorunluluğu, temel liseye yazılma (veya özel ders alma)  zorunluluğu olmadan üniversite sınavına girebilmesidir.

Gereğinin yapılmasını, halkın seçtiği liderlerin halkın %30'luk kısmını kapsayan kısmına yardım edilmesini büyük bir samimiyetle arz ederiz.

Bugün Kadir Mert imzanı bekliyor!

Kadir Mert Zor bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Milli Eğitim Bakanı: Türkiye'deki eğitim sistemine düzenleme». Kadir Mert ve imza atan diğer 742 kişiye katıl.